Dragnea: Ofertele PNL nu fac bine relaţiei PSD – UNPR şi cred că vor apărea şi efecte

Ofertele pe care le fac liberalii UNPR nu fac bine relaţiei cu PSD, iar acest lucru va avea şi efecte, a declarat, miercuri, la Palatul Parlamentului, preşedintele PSD Liviu Dragnea, care a menţionat că negocierile cu UNPR vor continua până la alegerile parlamentare.

718 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Ofertele PNL nu fac bine relaţiei PSD – UNPR şi cred că vor apărea şi efecte

Dragnea: Ofertele PNL nu fac bine relaţiei PSD – UNPR şi cred că vor apărea şi efecte (Imagine: Bogdan Stamatin / Mediafax Foto)

Liviu Dragnea a mai spus, pe baza informaţiilor pe care le are de la preşedintele UNPR Valeriu Steriu, că liberalii au decis să facă o fuziune cu UNPR, dar că partidul încă nu a răspuns.

"Când voi avea o declaraţie foarte clară din partea domnului Steriu, oficială, publică, în care să spună că nu au fost niciun fel de discuţii şi că nu se pune problema să facă vreo alianţă cu PNL, ne putem aşeza la masă să discutăm omeneşte, dar cu un partener care nu ne dă senzaţia de instabilitate", a spus preşedintele PSD.

Dragnea a mai spus că informaţiile pe surse privind discuţiile UNPR-PNL nu fac bine relaţiei cu partidul său.

"Eu am avut mai multe întâlniri şi discuţii cu domnul preşedinte Steriu care mi-a zis că din punctul dumnealui de vedere nu s-a schimbat nimic în ceea ce priveşte relaţia UNPR şi PSD. Pe de altă parte, nici nu putem să nu ţinem cont de ceea ce se discută public, pe surse sau chiar direct de către unii lideri politici, despre întâlniri dintre UNPR şi PNL, despre contacte, despre oferte care vin din partea PNL pentru UNPR şi trebuie să recunosc că aceste lucruri nu fac bine relaţiei dintre PSD şi UNPR şi cred că vor apare şi efecte", a spus Dragnea.

Întrebat dacă acţiunile UNPR pot fi considerate o forţare a mâinii PSD, Dragnea a spus: "Mâna PSD e puternică, mână care poate fi forţată greu. (…) Eu nu accept politică de şantaj, categoric nu şi PSD nu va putea fi luat prizonier."

"Eu spun, ca preşedinte al PSD, că din partea noastră lucrurile sunt neschimbate. Îmi pare rău că s-a ajuns la situaţia asta, dacă UNPR în final va declara că vrea să păstreze alianţa de centru stânga cu noi, suntem dispuşi să continuăm discuţiile, dar fără să fie parazitate de tot felul de informaţii pe surse", a declarat preşedintele social democraţilor.

De asemenea, Dragnea a mai spus că termenul până când va negocia cu UNPR este reprezentat de alegerile parlamentare.

Dragnea a dat exemplul de la Timiş, unde UNPR nu a venit cu un răspuns foarte clar în ce priveşte o majoritate cu PSD în CJ, iar amânările înseamnă că nu va exista o astfel de majoritate. De asemenea, la Maramureş UNPR a negociat cu PNL, a mai spus el, subliniind că din punctul de vedere al partidului pe care îl conduce, neînţelegerile din teritoriu nu înseamnă şi o ruptură la centru.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, referitor la varianta unei fuziuni cu UNPR, că există discuţii de colaborare cu toate partidele, în afară de PSD, şi a precizat că o decizie va fi luată în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului de săptămâna viitoare.

Alina Gorghiu a declarat, la Adevarul, că PNL nu a luat nicio decizie, dar poate confirma că există discuţii cu formaţiunea condusă de Valeriu Steriu, pentru că "miza alegerilor parlamentare este foarte mare".

Copreşedintele PNL a mai susţinut că toată presa este în fibrilaţii dacă PNL discută cu UNPR, insistând că în timp ce o alianţă PSD-UNPR este privită cu ochi buni, un simplu dialog PNL-UNPR devine o "dramă naţională".

Liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochiţoiu, a declarat marţi seara pentru MEDIAFAX că fuziunea cu PNL este una dintre variantele de negociere luate în calcul, în vreme ce lideri ai PNL susţin că UNPR trebuie să adere la criteriile de integritate ale liberalilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici