Dragnea: Tandemul la prezidenţiale va fi Ponta-PSD, nu Ponta-preşedinte / Dragnea-premier. E important ca între Ponta şi viitorul premier să fie o chimie. Eu stau bine cu chimia cu el

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că nu va candida în tandem cu Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, pe modelul Ponta - preşedinte, Dragnea - premier, el arătând că tandemul la prezidenţiale va fi Victor Ponta-PSD şi că pentru funcţia de premier nu se candidează.

403 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Tandemul la prezidenţiale va fi Ponta-PSD, nu Ponta-preşedinte / Dragnea-premier. E important ca între Ponta şi viitorul premier să fie o chimie. Eu stau bine cu chimia cu el

Victor Ponta, Liviu Dragnea (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Întrebat, la România Tv, dacă va candida în tandem cu Ponta, pe tiparul Ponta - preşedinte, Dragnea - premier, preşedintele executiv al PSD a răspuns negativ.

"Nu. Noi încercăm să rămânem oameni serioşi şi să nu păcălim. Pentru funcţia de premier nu se candidează. Iar ideea să discutăm noi despre pielea ursului din pădure am exclus-o. Va fi tandemul Victor Ponta-PSD. Ăsta va fi tandemul la prezidenţiale", a spus Dragnea.

El a spus că speră ca Ponta să ajugă preşedintele României.

"Victor Ponta, după ce va ajuge preşedinte şi sper să ajungă preşedintele României, avem timp suficient. (...) După ce se termină alegerile prezidenţiale avem timp şi pentru preşedinţia partidului şi pentru funcţia de prim-ministru", a spus Dragnea.

Dragnea:E important ca între Ponta şi viitorul premier să fie o chimie; eu stau bine cu chimia cu el

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că cel mai important lucru este ca între viitorul prim-ministru şi Victor Ponta, în eventualitatea în care va ajunge şeful statului, să existe o chimie, el arătând că, personal, stă foarte bine cu chimia cu Ponta.

"Funcţia de prim-ministru este o funcţie importantă. Cel mai important lucru este ca cel care va fi prim-ministru să aibă o relaţie bună cu Victor Ponta şi să existe într-adevăr o chimie între cei doi, pentru că e important să terminăm cu aceşti zece ani de dezbinare şi cele două instituţii importante - Guvern, Preşedinţie - să funcţioneze împreună pentru interesul acestei ţări", a spus Dragnea, la România Tv.

El a spus că relaţia dintre Guvern şi Preşedinţie este fundamentală în contextul extern traversat de România.

"Să ne gândim unde ne aflăm noi pe harta lumii, ce e la Est şi să ne gândim că relaţia dintre Guvern şi Preşedinţie este fundamentală. Să ne gândim că suntem în NATO şi că avem un parteneriat strategic cu SUA pentru care este important ca relaţia dintre preşedinte şi premier să fie o relaţie corectă", a adăugat Dragnea.

Întrebat cum stă "cu chimia" cu Ponta, Dragnea a răspuns: "Eu cu chimia cu domnul Ponta stau foarte bine. În patru ani şi jumătate de când suntem în conducerea partidului amândoi, după Congresul din 2010, cred că am stat unul cu altul mai mult decât am stat cu soţiile noastre". "N-am stat în acelaşi pat", a adăugat Dragnea, râzând.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici