Video Emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 21 aprilie 2019, de la ora 17:00 pe MEDIAFAX şi Gandul.info

Ion Cristoiu este de părere că Augustin Lazăr pleacă din funcţie prin pensionare după ce a îndeplinit trei mari obiective ale Securităţii, a cărei resurecţie i se datorează. Jurnalistul a afirmat, la emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”, că Lazăr şi-a păcălit susţinătorii prin joaca de a candida iar.

115 afișări

Ion Cristoiu a afirmat că, după ce preşedintele Iohannis i-a semnat decretul de pensionare, Augustin Lazăr nu mai are cum să revină, catalogând drept poveşti zvonurile privind o eventuală numire a sa judecător la Curtea Constituţională.

Jurnalistul crede că Augustin Lazăr a candidat pentru un nou mandat de procuror general, deşi ştia că se pensionează, pentru a da un semnal de forţă.

“Cei care îl cunosc pe domnul Lazăr spun că e genul mor cu voi de gât. Aşa am înţeles. Eu nu-l cunosc. Adică acum a făcut de-al dracului. El ştia că se pensionează, dar a zis uite de-al dracului plec când vreau eu. Vă şantajez, vă iau peste picior. Numai aşa se explică, pentru că este greu de imaginat. Sigur că era vorba şi de pensie, dar putea să anunţe că se pensionează şi dezamorsa”, a afirmat Ion Cristoiu.

Jurnalistul susţine că Lazăr pleacă din funcţie după ce în dosarul Revoluţiei a lansat teza loviturii de stat, l-a reabilitat pe Ceauşescu şi a dat o lovitură GDS, dar şi imaginii deţinuţilor politici.

“El a îndeplinit după părerea mea trei mari obiective ale Securităţii: primul, scoaterea termenului de Revoluţie şi înlocuirea lui cu lovitură de stat, vorbim de dosarul Revoluţiei, şi transformarea lui Ceauşescu într-un martir prin procesul care este denunţat în acest rechizitoriu, o lovitură cumplită, aproape destrămătoare la adresa GDS, cea ce nu a reuşit nici măcar FSN, nici măcar Vadim Tudor, timp de 30 de ani, pentru că GDS şi Societatea Timişoara, care erau vârfurile luptei anticomuniste şi l-au apărat neştiind că se pensionează. Ei s-au angajat pe ideea el va rămâne în continuare, candidează, e procuror şi e omul nostru acolo, şi o lovitură cumplită dată pe de o parte anticomunismului, dar pe de altă parte, imaginii de deţinuţi politici (...) Avem de-a face cu o reabilitare a lui Vadim Tudor fără precedent graţie domnului acesta (...) Deci din punctul acesta de vedere domnul Lazăr şi-a îndeplinit toate obiectivele. Nu ştiu dacă i-au fost date, dar eu aşa pot să interpretez. Resurecţia fostei Securităţi, n-am nimic cu ea, este victoria lui”, a explicat Ion Cristoiu.

În opinia sa, faptul că Lazăr a lăsat impresia că va rămâne în continuare la Parchetul General “a fost marea clapă trasă electoratului, fanilor lui. A făcut de-al dracului, ca să-i ia peste picior”.

Ion Cristoiu a mai spus că Augustin Lazăr ştia că nu mai are nicio şansă să câştige un nou mandat de procuror general, având în vedere că o eventuală numire a sa stătea în pixul ministrului Justiţiei din guvernul PSD.

“El ştia că nu are nicio şansă, se înscrie, tot de-al dracului, şi în timpul ăsta, ăilalţi cum erau mai prostuţi , au zis <îl apărăm ca să rămână acolo în prima linie. Chiar dacă noi ne facem de râs îl apărăm pentru că noi avem nevoie acolo de un luptător pentru independenţa Justiţiei>. Care luptător s-a pensionat. Cu vreo 5.000 de euro, eh, mă rog, e frumos în România”, a mai spus Ion Cristoiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de pensionare a procurorului general Augustin Lazăr, începând cu data de 27 aprilie, atunci când acestuia îi şi expiră mandatul la conducerea Parchetului. De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, vineri, ca Bogdan Licu să preia funcţia de procuror general interimar pentru o perioadă de două luni, a anunţat Consiliul, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 21 aprilie 2019, de la ora 17:00 pe MEDIAFAX şi Gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici