Eugen Teodorovici, despre prezidenţiale: PSD trebuie să aibă un candidat propriu

Preşedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a declarat, luni, că partidul ar trebui să aibă un candidat propriu la prezidenţiale. Întrebat dacă el ar fi un prezidenţiabil mai bun ca liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, acesta a spus că e o analiză care va fi făcută în baza sondajelor.

431 afișări
Imaginea articolului Eugen Teodorovici, despre prezidenţiale: PSD trebuie să aibă un candidat propriu

Eugen Teodorovici, despre prezidenţiale: PSD trebuie să aibă un candidat propriu

„PSD trebuie să aibă un candidat propriu. Ăsta este punctul meu de vedere, este un partid mare, este un partid care de 15 ani nu a mai dat un preşedinte al României şi ar trebui justificat foarte bine dacă ar fi o altă propunere, nu din PSD. Dar în mod normal toţi din PSD doresc ca PSD să aibă un candidat propriu la prezidenţiale”, a afirmat Eugen Teodorovici, luni, la Parlament

Ministrul de Finanţe a adăugat că prezidenţiabilul va avea susţinerea întregii coaliţii, dacă se va decide astfel.

„Dacă se decide astfel, el va avea susţinerea întregii coaliţii. Am spus ca principiu”, a explicat Teodorovici.

Întrebat dacă el ar fi un prezidenţiabil mai bun ca Tăriceanu, preşedintele executiv al PSD a replicat: „Nu se discută cine ar fi mai bun, este o analiză, doamna premier a spus că se fac analize sociologice, se va ţine cont de ele, va fi un vot politic în cadrul congresului şi punct”.

Eugen Teodorovici şi-a anunţat intenţia de a candida la prezidenţiale.

PSD a comandat două sondaje de opinie în vederea desemnării prezidenţiabilului. Despre subiect, Viorica Dăncilă a afirmat că ea nu a fost introdusă, în sondaje, la categoria candidaţi la prezidenţiale, pentru că nu a luat în calcul înscrierea în competiţia pentru un mandat la Cotroceni.

În schimb, Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară la Antena 3, întrebată despre o posibilă candidatură pentru un mandat la Cotroceni că mereu preşedintele partidului a fost şi candidatul la prezidenţiale, însă acesta trebuie să fie o „locomotivă” pentru formaţiune.

Pe de altă parte, preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, luni, că, după părerea sa, cea mai bună soluţie la alegerile prezidenţiale este un candidat unic din partea PSD - ALDE - PRO România, propunere anunţată de Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici