Video EXCLUSIV Tăriceanu, despre o posibilă înţelegere Dăncilă-Iohannis: Eu sper, împotriva semnelor care se arată, să nu fie adevărat. Nu am fost consultat în privinţa comisarului european, preşedintele a fost

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că l-a pus pe gânduri faptul că nu a fost consultat în privinţa desemnării comisarului european, în contextul speculaţiilor cu privire la o înţelegere între Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis.

2970 afișări

"Această manieră de a merge cu paşi mărunţi nu este o soluţie şi vă spun şi pe baza experienţei de 4 ani ca premier, care spun că mi-a folosit la ceva, să văd cu mai multă claritate în momente cheie de a reda suflul acestei guvernări. Paşii ăştia văd că sunt calificaţi în presă şi ca un fel de înţelegere ascunsă între doamna prim-ministru şi Iohannis. E adevărat că unii comentatori apreciază că lui Iohannis i-ar conveni foarte mult să aibă acest guvern condus de doamna prim-ministru în continuare pe poziţii în acest fel încât să aibă o ţintă în care să treacă şi în acest fel să îşi favorizeze propria realegere, dar cred că în acesta este un calcul pe are trebuie să îl facă şi doamna premier şi să înţeleagă că ar fi păcat ca această manieră de a duce targa pe uscat o perioadă este defavorabilă pe termen lung şi domniei sale şi partidului care îl conduce şi guvernării şi trebuie să ne gândim şi la cetăţeni", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă crede într-un astfel de scenariu, Tăriceanu a răspuns: ": Eu sper, împotriva semnelor care se arată, ca acest lucru să nu fie adevărat, dar rămâne să vedem pe parcurs şi să verificăm cum evoluează lucrurile. Sunt lucruri care m-au pus şi pe mine pe gânduri, faptul că, de exemplu, nu am fost consultat în privinţa desemnării comisarului european, dar în schimb preşedintele a fost consultat, cu toate că preşedintele nu are niciun rol în desemnare. Nici preşedintele Senatului nu are vreun rol în desemnare, dar ca partener mi s-ar fi părut normal, un gest nu de curtoazie, aici e o chestiune dacă vreţi de bună funcţionare şi de co6nsolidare a unei încredere care trebuie să funcţioneze între parteneri. Cam aici e problema”.

Preşedintele ALDE a afirmat că iniţial a avut o discuţie cu Viorica Dăncilă cu privire la sondajele pentru a vedea care este cel mai bine plasat candidat.

"În final doamna prim ministru mi-a spus că PSD nu poate să accepte decât o singură soluţie: să aibă propriul candidat. Deci ideea cu sondajele le-am făcut aproape degeaba, nu le-am făcut chiar degeaba, ştim care este tabloul, Din păcate domnia sa nu se găseşte într-o poziţie care să o favorizeze în viitoarele alegeri prezidenţiale".

“Eu cred că spre deosebire de doamna Dăncilă care evident se adresează cu precădere electoratului PSD, dacă stăm să ne uităm mai departe, dincolo de electoratul PSD un candidat al PSD în momentul de faţă nu poate să mai aducă alte voturi. Deci este plafonat de acest bazin electoral sau de limitele acestui bazin electoral, în timp ce eu care sunt plasat într-o altă zonă a registrului politic în zona liberală pot să aduc voturi şi din zona de centru şi din zona liberală de dreapta, deci consider că şansele mele sunt mai bune pentru a obţine un scor care să îmi dea posibilitatea să intru în turul doi şi apoi să atac bineînţeles câştigarea alegerilor prezidenţiale”, a mai spus Tăriceanu, pentru MEDIAFAX.

Interviul integral cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu va fi publicat de Mediafax şi Gandul.info marţi, ora 20.00.

Taguri:
tariceanu,
dancila,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici