"Flacăra democraţiei", aprinsă de Băsescu la Cluj, a fost aruncată în Dunăre. Liderul PDL Orşova: Primarul PNL din oraş a aruncat-o

"Flacăra democraţiei", aprinsă în urmă cu o săptămână la Cluj, de către preşedintele suspendat Traian Băsescu, a fost aruncată în Dunăre, la Orşova, de către un reprezentant al administraţiei locale, care i-a luat torţa tânărului care o transporta prin acest oraş, Poliţia declanşând o anchetă.

3219 afișări
Imaginea articolului "Flacăra democraţiei", aprinsă de Băsescu la Cluj, a fost aruncată în Dunăre. Liderul PDL Orşova: Primarul PNL din oraş a aruncat-o

"Flacăra democraţiei", aprinsă de Băsescu la Cluj, a fost aruncată în Dunăre. Liderul PDL Orşova: Primarul PNL din oraş a aruncat-o (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Şeful Poliţiei Orşova, comisar Marian Cherescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că duminică dimineaţă, în jurul orei 10.30, Poliţia a fost sesizată de un tânăr că în timp ce transporta "Flacăra democraţiei" prin Orşova, împreună cu alţi şase tineri, "a fost întâmpinat de un reprezentant al administraţiei locale, care fără explicaţii şi fără motiv a aruncat torţa într-un canal al Dunării".

Şeful Poliţiei Orşova a precizat că pe numele respectivului reprezentant al administraţiei locale a fost depusă o plângere penală, iar Poliţia face cercetări, urmând să fie făcută încadrarea faptei.

În 14 iulie, la finalul mitingului PDL de la Cluj-Napoca, preşedintele suspendat Traian Băsescu a aprins o flacără, pe care a numit-o "flacăra democraţiei", spunând că speră ca aceasta să ardă până în 29 iulie şi că va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta.

Sâmbătă, la mitingul PDL de la Iaşi la care a participat şi Traian Băsescu, doi tineri au adus "flacăra democraţiei".

"Sunt convins că românii vor ţine aprinsă prin votul lor flacăra democraţiei, spuneţi «Nu» loviturii de stat", i-a îndemnat Băsescu pe oameni, spunând că în continuare flacăra va fi purtată până la Bucureşti, la ultimul miting organizat pentru susţinerea sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici