Preşedintele suspendat Traian Băsescu a aprins o "flacără a democraţiei" ce va fi purtată prin ţară

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a participat, sâmbătă, la mitingul care s-a desfăşurat la Cluj-Napoca pentru susţinerea sa, în piaţă fiind prezente aproximativ cincisprezece mii de persoane. La sfârşitul mitingului, Băsescu a aprins o "flacără a democraţiei" care va fi purtată prin ţară.

5401 afișări
Imaginea articolului Preşedintele suspendat Traian Băsescu a aprins o "flacără a democraţiei" ce va fi purtată prin ţară

Traian Băsescu, la mitingul de susţinere de la Cluj-Napoca. Preşedintele suspendat a aprins o "flacără a democraţiei" ce va fi purtată prin ţară (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Participanţii la miting au venit, sâmbătă dimineaţă, înainte de ora 10.00, în Piaţa "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, majoritatea îmbrăcaţi în alb, având pancarte cu inscripţiile: "Traiane nu eşti singur, Clujul te susţine", "Clujul este de partea ta", "România trezeşte-te, UE a reacţionat deja, noi cât mai dormim?", "Plagiatorul sfidează poporul", "Băsescu nu uita, Clujul e de partea ta", "Nu suspendării preşedintelui", "Pro Traian Băsescu", "Respectaţi deciziile Curţii Constituţionale", "Traiane nu eşti singur, eu sunt cu tine".

De asemenea, participanţii au avut poze cu Traian Băsescu, precum şi steaguri tricolore sau steaguri simple, albe.

Oamenii au scandat "Jos USL" şi "Băsescu, Băsescu!".

Înainte de discursuri, pe scena amblasată în Piaţa "Lucian Blaga" artiştii Aurel Tămaş, Sava Negrean Brudaşcu şi Dumitru Fărcaş au susţinut un spectacol de muzică populară.

Au susţinut discursuri fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, actualul lider al democrat-liberalilor, Vasile Blaga, preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, liderul Noua Republică, Mihai Neamţu, eurodeputatul Cristian Preda, Gheorghe Flutur şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Emil Boc a declarat că actuala putere a transformat România "în oaia neagră a Europei", periclitând drepturile românilor şi existenţa acestora în Uniunea Europeană.

La rândul său, preşedintele PDL, Vasile Blaga, le-a spus participanţilor că dacă au venit atât de mulţi la mitingul de susţinere a lui Traian Băsescu, înseamnă că nu cedează, că vor lupta împreună împotriva regimului Ponta-Antonescu.

El a mai spus că "azi, la Cluj" oamenii cer "Jos Ponta" şi ca hoţii să plece acasă.

La miting a fost prezentă şi fiica cea mică a preşedintelui suspendat Traian Băsescu, Elena.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a aprins, la finalul mitingului de la Cluj-Napoca, o flacără, pe care a numit-o "flacăra democraţiei", spunând că speră ca aceasta să ardă până în 29 iulie şi că va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta.

"De astăzi (n.r. - sâmbătă) până pe 29 iulie o flacără va arde, se va numi flacăra democraţiei şi va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta. Dacă pe 29 noaptea vom constata că românii au dat o lecţie lui Crin şi Victor, o vom menţine aprinsă, dacă românii vor spune «da» restauraţiei, o vom stinge până la alegerile viitoare", a spus Băsescu.

Traian Băsescu a spus că flacăra "va pleca" din Cluj - "capitala Ardealului", spre Bucureşti.

După ce a aprins flacăra, Băsescu i-a înmânat-o unui tânăr îmbrăcat în tricou alb.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici