Fostul primar al municipiului Piteşti Tudor Pendiuc va face plângeri la Parchet şi DNA în legătură cu rezultatele alegerilor locale

Fostul primar al municipiului Piteşti Tudor Pendiuc va face plângeri la Parchet şi DNA în legătură cu rezultatul alegerilor din 5 iunie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

724 afișări
Imaginea articolului Fostul primar al municipiului Piteşti Tudor Pendiuc va face plângeri la Parchet şi DNA în legătură cu rezultatele alegerilor locale

Fostul primar al municipiului Piteşti Tudor Pendiuc va face plângeri la Parchet şi DNA în legătură cu rezultatele alegerilor locale (Imagine: Stefan Birlodeanu/ Arhiva Mediafax Foto)

Pendiuc a depus contestaţii la Biroul Electoral de Judeţean, prin care a cerut renumărarea unei treimi din buletinele de vot şi una la Biroul Electoral Central pentru renumărarea tuturor voturilor, neprimind încă răspunsuri.

Tudor Pendiuc spune că în 41 de procese verbale, de la tot atâtea secţii de votare,a constatat inadvertenţe, cea mai gravă fiind la Secţia de votare cu numărul 20 din Piteşti.

"Deci, la secţia 20 într-un proces verbal am 129 de voturi pentru mine, iar în cel de-al doilea proces verbal ştiţi câte apar? Nouă. Doar nouă! (...) măcar cel care a făcut schimbarea asta n-a avut atâta minte, că nu puteau într-o secţie de votare în care sunt 1612 votanţi să mă voteze doar nouă (...) Mai mult, în acea secţie de votare, la numărul total al alegătorilor scrie într-un proces verbal 1620, iar în altul 1612. Într-un proces verbal, la numărul total al alegătorilor privind listele electorale permanente scrie 1602, în altul 1612. Pe de altă parte, sunt înscrisuri diferite, cifrele sunt diferit scrise", a declarat Tudor Pendiuc.

Tudor Pendiuc susţine că vineri intenţionează să depună noi plângeri cu privire la rezultatul alegerilor din 5 iunie.

"Eu sesizez fapta, nu acuz persoana. (...) Am constatat că sunt probleme nu doar în cazul celor care numără, ci şi în cazul celor care scriu. Uite aşa, rezultatul alegerilor se decide din pix. Nu m-a născut mama primar, nu vreau să mor primar. Sunt, însă, 41 de secţii unde sunt grave inadvertenţe între ce scrie între cele două procesele verbale de la fiecare secţie în parte, care ar trebui să fie identice. O să mă consult cu avocaţii şi mâine e posibil să fac o plângere la Parchet şi una la DNA. Într-un concurs trebuie să fii pregătit să şi pierzi, altfel nu eşti bărbat, dar rezultatul trebuie să fie curat", a mai declarat Pendiuc.

Cornel Ionică a câştigat Primăria Piteşti , conform rezultatelor BEC, la o diferenţă de 600 de voturi faţă de Tudor Pendiuc.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral de Circumscripţie Piteşti, număr total de voturi valabile pentru funcţia de primar al municipiului Piteşti a fost 48.594, fiind 2.846 (5,5%) de voturi nule. Cornel Ionică (PSD) a fost votat de 12.084 de cetăţeni (24,86%), iar Tudor Pendiuc, care a candidat ca independent, a obţinut 11.484 de voturi (23,63%).

Cornel Ionică a anunţat, joi, că a primit mandatul de primar şi că a fost validat în această funcţie: "Este afişat la Judecătorie. Acum am aflat şi eu. (...) Sunt convins că nu a fost nicio fraudă. Nu am vorbit cu domnul Pendiuc, nu m-a sunat să mă felicite".

Cu puţin timp înainte de alegeri, Tudor Pendiuc şi-a dat demisia din PSD pentru a putea candida ca independent pentru al şaptelea mandat.

Pendiuc a deţinut funcţia de primar al Piteştiului încă din anul 1992, el fiind membru al PSD din anul 2000, după ce a activat în Partidul Democrat.

Pentru că este inculpat în dosarul „Publitrans”, dosar în care DNA îl acuză de fapte de corupţie, Tudor Pendiuc a pierdut sprijinul politic al PSD pentru alţi patru ani de mandat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici