Video Gândurile lui Cristoiu: Probabil că UE este un cadavru viu/ Fiecare ţară a făcut ce a vrut, marile puteri s-au dovedit egoiste, şi-au păstrat măştile

Jurnalistul Ion Cristoiu spune că actuala criză mondială arată de fapt inexistenţa Uniunii Europene, în condiţiile în care fiecare ţară a acţionat după propria capacitate. “Poate că singura soluţie de a rămâne în viaţă este o regândire a UE”, declară jurnalistul în emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”.

2047 afișări

Cel mai recent sondaj Avangarde arată că 74% dintre cei intervievaţi cred că UE putea lua măsuri mai eficiente prin care să prevină extinderea virusului. Acelaşi studiu arată că 22% cred în China ca ţara de la care se aşteaptă ajutor pentru eradicarea pandemiei din România.

Redăm ideile principale:

  • Sondajul a evitat întrebarea directă: Credeţi că UE a fost de real ajutor României şi altor ţări? Răspunsurile sunt indirecte pentru o concluzie directă: Este clar că actuala criză mondială are drept principală victimă Uniunea Europeană. Toţi analiştii independenţi, nu numai eu, au tras concluzia că Uniunea Europeană nu a existat.

 

  • Este inadmisibil faptul că într-un moment în care, potrivit normelor europene, spaţiului comun, Spaţiului Schengen, fiecare ţară din UE a făcut ce a vrut, marile puteri s-au dovedit egoiste, şi-au păstrat pentru ele măştile şi instrumentele de testare.

 

  • La noi încă nu este o imagine încă dezastruoasă a UE pentru că nu am avut situaţia Italiei. Această raportare de supraproducţie la hectar de tip Ceauşescu, pentru că suntem în această fază că ne mândrim, prin Guvern, că stăm mai bine decât alţii, Ludovic Orban se mândreşte că are mai puţin morţi decât alţii.

 

  • Probabil că Uniunea Europeană este un cadavru viu. Vor încerca birocraţii de la Bruxelles să plătească propagandă, internet, postaci, ce mare a fost UE. Spre sfârşitul crizei se vor trezi şi ei, dar este clar că nu a mers.

 

  •  Poate că singura soluţie de a rămâne în viaţă este o regândire a Uniunii Europene. Acea mult- cântată calitate de cetăţean al UE nu a existat. Au fost numai unguri, nemţi, spanioli, dar nu cetăţeni europeni.

 

  • Semnalez egoismul birocraţilor de la Bruxelles care nu au catadicsit să îşi reducă salariile, chiar europarlamentarii trebuiau pentru că oricum stau prin România şi sapă prin grădină, alţii apar la tv. Nici ei nu şi-au redus salariile. Sigur că şi asta a adâncit neîncrederea în Bruxelles. Noi nu cred că vom fi în prima linie, pentru noi UE e încă baronul din deal încă pentru noi Bruxelles e un fel de castel şi suntem mândri că suntem luaţi în seamă de stăpânul din deal. Alte state ca Italia, Portugalia, Spania, vor trage o concluzie dramatică în legătură cu apartenenţa lor la UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici