Geoană: I-am transmis lui Nuland că schimbarea majorităţii va creşte coerenţa acţiunilor Guvernului

Senatorul Mircea Geoană, Înalt Reprezentant al premierului pe proiecte de diplomaţie publică, i-a transmis Victoriei Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, că schimbarea de majoritate va asigura mai multă coerenţă acţiunilor Guvernului de la Bucureşti.

287 afișări
Imaginea articolului Geoană: I-am transmis lui Nuland că schimbarea majorităţii va creşte coerenţa acţiunilor Guvernului

Geoană: I-am transmis lui Nuland că schimbarea majorităţii va creşte coerenţa acţiunilor Guvernului

Mircea Geoană a purtat, vineri, o convorbire telefonică cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, potrivit unui comunicat remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

"Am prezentat recentele evoluţii politice din România şi i-am transmis faptul că schimbarea de majoritate va asigura mai multă coerenţă acţiunilor Guvernului. Principalele priorităţi ale guvernării rămân neschimbate în politica economică, externă şi de securitate ale României. în cadrul discuţiei, a fost subliniat şi rolul bunei guvernări, a transparenţei şi al unui mediu de afaceri stabil şi predictibil pentru susţinerea relansării economice şi a atractivităţii României pentru investiţii şi dezvoltare, în condiţii de stabilitate politică şi macroeconomică", a declarat Geoană, citat în comunicat.

Situaţia din Ucraina şi din peninsula Crimeea au fost abordate în convorbire.

"Integritatea teritorială, stabilitatea politică şi financiară a Ucrainei reprezintă priorităţi de prim ordin pentru SUA şi UE. Ca vecin al Ucrainei, România va susţine activ toate iniţiativele menite să asigure stabilitatea regională şi traseul european al Ucrainei, Republicii Moldova şi al Georgiei. Au fost evocate şi modalităţile prin care comunitatea internaţională, inclusiv statele din regiune, pot asigura sprijin economic şi politic pentru Ucraina şi Republica Moldova în acest moment critic. Vizita premierului Ponta la Chişinău şi a premierului Leancă la Washington, de săptamâna viitoare, au fost de asemenea evocate, ca elemente ale interesului SUA şi al României pentru sprijinirea activă a Republicii Moldova, în contextul crizei ucrainiene şi a semnării de către R. Moldova a Acordului de Asociere cu UE ", a mai declarant oficialul român după discuţia cu Victoria Nuland.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici