Geoană: România are un culoar interesant pentru a-şi propune postul de Secretar General al NATO

România are "un culoar interesant" pentru ca să îşi "propună să pună" Secretarul General al NATO, susţine Mircea Geoană, citat de Adevărul Live, menţionând că dacă postul nu va fi obţinut, "există o formă de compensare în altă parte, la nivel european".

947 afișări
Imaginea articolului Geoană: România are un culoar interesant pentru a-şi propune postul de Secretar General al NATO

Mircea Geoană (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"În clipa de faţă, din punctul meu de vedere, ca un profesionist, România este total de neînţeles. De ce nu propune un candidat pentru Secretarul General al NATO, pentru că nu mai este un alt candidat din zona noilor veniţi în NATO? Astăzi România are un mare un culoar interesant la NATO pentru că avem candidaţi astăzi din Italia, din Belgia, din Norvegia, un candidat potenţial din Marea Britanie, niciun candidat din noul val de extindere a NATO", spune Geoană, citat de Adevărul Live.

El aminteşte că pe 29 martie 2014 se împlinesc 10 ani de la intrarea României în NATO.

"Eu vă spun că există un culoar interesant ca România să îşi propună să pună Secretarul General al NATO. Chiar dacă nu-l obţine, este un castel de cărţi de joc în care ţinteşti sus într-un loc şi, chiar dacă nu obţii, există o formă de compensare în altă parte, la nivel european. Ştiţi că în 2015, Secretarul General de la ONU va fi ales din grupul ţărilor Est –europene?", afirmă Geoană.

Potrivit acestuia, România "este paralizată într-un fel de nebunie politică internă, care ne consumă toată energia şi toată creativitatea". "Am ştiut să jucăm acest joc, nu este un joc noi pentru noi", mai spune Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici