Ghişe: Demisionez din PNL şi strâng semnături pentru a candida ca independent la prezidenţiale. Reacţia lui Iohannis

Senatorul PNL Ioan Ghişe a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că intenţionează să demisioneze din partid, nemulţumit de decizia fuziunii cu PDL şi desemnarea lui Klaus Iohannis ca prezidenţiabil, precizând că miercuri va anunţa public intenţia de a strânge semnături pentru o candidatură independentă.

3215 afișări
Imaginea articolului Ghişe: Demisionez din PNL şi strâng semnături pentru a candida ca independent la prezidenţiale. Reacţia lui Iohannis

Senatorul PNL Ioan Ghişe (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Fuziunea cu PDL este inacceptabilă", a spus Ioan Ghise, precizând că acesta este principalul motiv al deciziei sale de a demisiona din PNL.

În plus, Ioan Ghişe a arătat că nu este de acord nici cu desemnarea lui Klaus Iohannis ca prezidenţiabil al PNL, la doar doi ani după ce acesta a venit în partid.

Ghişe a anunţat că va face o conferinţă de presă, miercuri, la Senat, în care îşi va anunţa intenţia de a demara strângerea de semnături pentru o candidatură independentă la alegerile prezidenţiale.

El a mai spus că, în urma demisiei din PNL, va activa ca senator independent.

Iohannis, despre Ghişe: Am aflat că intenţionează să ne părăsească; îmi pare rău

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a precizat, luni, după Delegaţia Permanentă, că a aflat în pauza reuniunii că senatorul Ioan Ghişe intenţionează să demisioneze din PNL, el arătând că îi pare rău, în timp ce fostul lider, Crin Antonescu, a menţionat că această plecare ar reprezenta o pierdere.

"Am aflat acum că domnul Ghişe intenţionează să ne părăsească. Nu ştiu care este gândirea domniei sale. Îmi pare rău. Îmi pare rău pentru orice membru PNL care, din motive temporare de obicei, consideră că trebuie să plece un pic din partid", a spus Iohannis.

Intenţia senatorului Ghişe de a părăsi PNL a fost comentată şi de fostul lider liberal Crin Antonescu, acesta apreciind că eventuala plecare a senatorului va reprezenta o pierdere.

"Îmi pare rău. Îl cunosc pe domnul Ghişe de mulţi ani, suntem colegi de la începutul anilor `90 în Parlament, după aceea domnia sa a fost vreo opt ani primar. Nu avem aceleaşi păreri azi nici despre PPE, nici despre alte lucruri, dar nu regret mai puţin, pentru că domnul Ghişe e un om onest în felul său, care are sinceritatea convingerilor lui", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici