Gorghiu, despre Chiuariu membru PNL: Să aşteptăm decizia sa aceste zile, până la şedinţa de la Iaşi

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni seară că aşteaptă o decizie a senatorului Tudor Chiuariu în privinţa statutului său de membru al PNL şi a rigorilor de imagine ale partidului, după ce a avut o discuţie cu acesta, apreciind că astfel nu se va pune problema excluderii din PNL.

306 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, despre Chiuariu membru PNL: Să aşteptăm decizia sa aceste zile, până la şedinţa de la Iaşi

Tudor Chiuariu (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Gorghiu a fost întrebată într-o emisiune la Realitatea TV care va fi soarta lui Tudor Chiuariu, actual membru PNL, în cazul căruia a fost declanşată o nouă anchetă penală de corupţie, după condamnarea definitivă a acestuia în urmă cu un an de zile pentru fapte asimilate celor de corupţie la o pedeapsă cu suspendare.

”Cred că orice om care a fost membru de ceva vreme în PNL şi ţine la Partidul Naţional Liberal va înţelege rigorile de imagine, de integritate, pe care le impune acest partid şi sunt absolut convinsă că decizia domniei sale va fi în corcondanţă cu lucrul ăsta”, a spus Gorghiu, menţionând că a avut o discuţie cu senatorul PNL.

Ea a fost întrebată dacă se va ajunge la excluderea lui Chiuariu dacă acesta nu va lua decizia la care a făcut vorbire.

”Nu aş vrea să spun ce se va întâmpla în sânul partidului, dar, repet, eu cred că aceste criterii şi vorbesc cu predilecţie de imaginea PNL şi de nevoia de a respecta nişte criterii de integritate vor fi înţelese de Tudor Chiuariu şi de absolut orice alt coleg, şi nu se va pune problema unor propuneri de excluderi în Biroul Permanent Naţional, de la Iaşi. Dar, vom discuta la Iaşi şi vom vedea dacă se întâmplă ceva până atunci sau nu, eu am ferma convingere că se va întâmpla şi ca urmare a acestei discuţii pe care am avut-o cu domnul senator. O să vedeţi zilele următoare dacă se întâmplă ceva sau nu”, a mai spus Gorghiu.

Surse din cadrul PNL au declarat duminică pentru MEDIAFAX că liderul PNL Alina Gorghiu i-a dat senatorului PNL termen ca până pe 23 ianuarie, când are loc şedinţa Biroului Politic al partidului, să-şi prezinte demisia din partid, în caz contrar urmând să propună excluderea acestuia.

Secretarul general al PNL Marian Petrache a declarat, luni, că a fost informat de liderul liberal Alina Gorghiu despre cererea acesteia ca senatorul Tudor Chiuariu să se suspende temporar din partid, dar liberalii urmează să vadă ”ce spune domnul senator şi ce discuţii mai apar”.

Întrebat dacă Chiuariu demisionează din PNL, Petrache a spus: "am vorbit cu preşedintele Alina Gorghiu, am înţeles că a avut o discuţie cu domnul senator (Chiuariu - n.r.) în care i-a cerut suspendarea din partid până la rezolvarea situaţiei sale juridice, să vedem ce spune domnul senator şi ce discuţii mai apar".

Prima şedinţă din 2015 a Biroului Politic Naţional al partidului va avea loc în 23 ianuarie, la Iaşi, unde sunt aşteptaţi liderii formaţiuni pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Unirii.

Fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu a primit trei ani şi şase luni de îmchisoare cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate de ICCJ în dosarul "Poşta Română".

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă agenţiei MEDIAFAX că Tudor Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce ar fi stabilit să primească 2,5 milioane euro, pentru intervenţii privind retrocedarea în cazul lui Sturdza, banii fiind disimulaţi prin încheierea unui contract de asistenţă juridică.

 

 


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici