Gorghiu, despre Legea dării în plată: Va fi o majoritate relaxată care va da girul acestei legi

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că partidul susţine legea dării în plată care urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului şi a precizat că va exista "o majoritate relaxată" la votarea acestui act normativ.

1096 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, despre Legea dării în plată: Va fi o majoritate relaxată care va da girul acestei legi

Gorghiu, despre Legea dării în plată: Va fi o majoritate relaxată care va da girul acestei legi (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

"La Senat, astăzi, avem un proiect foarte important pentru PNL, vorbim despre legea dării în plată. Se pare că va exista pe ordinea de zi şi grupul nostru a luat decizia să îl susţină aflându-ne în calendarul pe care PNL şi l-a propus astfel ca în luna aprilie această lege să devină realitate", a declarat copreşedintele PNL.

Lideul liberal a mai spus că legea va fi susţinută de o "majoritatea relaxată".

"În orice societate riscul este împărţit. Că ne place sau nu ne place, până acum riscul nu a existat decât de partea consumatorilor serviciilor bancare. S-a modificat legea conform solicitării venite de la preşedinţie. Cererea de reexaminare a fost analizată serios de colegii noştri din Senat. Nu se mai poate vorbi de nici un fel de afectare după aceste amendamente care astăzi trec prin Senat. Am văzut în anumite momente o poziţie de negociere de uşoară forţă din partea sistemului bancar, care spune că o să dispară proiectul Prima Casă. Au venit toate argumentele suficiente () ceea ce înseamnă că acest program va continua cu succes. Ne dorim un dialog cu sistemul bancar, legea va trece de Senat dacă mai există lucruri care ar putea fi în divergenţă, pe procedură sau pe fond, la Cameră vor putea fi discutate din nou şi analizate", a mai susţinut Gorghiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici