Gorghiu şi Predoiu: Ponta se agaţă cu disperare de poziţia de premier, fiind marioneta baronilor locali

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, şi premierul desemnat Cătălin Predoiu susţin într-o replică la declaraţiile lui Victor Ponta în privinţa liberalilor că actualul prim-ministru se” agaţă” de funcţie, fiind ”marioneta” baronilor locali şi devenind, astfel, ”problemă de securitate naţională”.

883 afișări
Imaginea articolului Gorghiu şi Predoiu: Ponta se agaţă cu disperare de poziţia de premier, fiind marioneta baronilor locali

Gorghiu şi Predoiu: Ponta se agaţă cu disperare de poziţia de premier, fiind marioneta baronilor locali (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Victor Ponta consideră că toţi trebuie să plătească preţul politic al rezultatelor în alegeri, mai puţin domnia sa. Ponta nu doar că nu mai este susţinut de majoritatea formată ca urmare a votului dat de cetăţenii României, în 2012, dar nu mai beneficiază nici de încrederea, în general, a românilor, lucru dovedit de scrutinul prezidenţial din 2014 şi nu numai”, a afirmat Gorghiu, într-o postare pe Facebook.

Liderul PNL apreciază într-o notă ironică faptul că ”Victor Ponta a terminat evaluarea performanţelor sale guvernamentale, politice, electorale şi este în măsură, acum, să facă o analiză şi asupra opoziţiei”.

Spre deosebire de domnia sa, eu nu îi înţeleg disperarea cu care se agaţă de funcţii. Este un lider tânăr, are timp să mai ocupe funcţii, dacă va reuşi, printr-o schimbare reală, să recâştige încrederea electoratului. Ar putea începe prin îndepărtarea baronilor PSD, care sunt, în continuare la butoanele deciziei politice şi guvernamentale”, spune Gorghiu.

La rândul său, Cătălin Predoiu susţine că ”foamea de putere şi frica de baroni îl ţin pe Ponta agăţat de scaunul de la Palatul Victoria”.

”Premierul Ponta a prins puţin curaj şi a început din nou show-urile mediatice. Ţara nu numai că a intrat într-un proces de declin din momentul în care Victor Ponta a fost numit premier, dar după trei ani de risipă, iresponsabilitate şi proastă guvernare se îndreaptă către o reală catastrofă. Graţie <<bunei reputaţii>> pe plan extern a premierului, România a devenit o paria pentru investitori. Premierul Ponta nu are nici cea mai mică idee despre cum ar fi trebuit să arate bugetul României, sau asupra riscurilor care planează asupra României, în contextul în care pacea nu este o realitate în lume sau în regiune”, spune premierul desemnat al PNL.

De asemenea, Predoiu consider că ”pentru marioneta Ponta prioritare vor fi interesele baronilor, interese care îl vor împiedica întotdeauna să ia măsurile economice care să stimuleze competiţia onestă şi creşterea economică”.

În plus, prim-vicepreşedintele PNL spune că ”orice român care îşi iubeşte ţara are datoria morală să-i ceară demisia”.

”Fiecare zi şi fiecare minut pe care îl Ponta îl mai petrece în scaunul de prim-ministru se transformă într-o problemă de securitate naţională pentru România. Mă întreb, dacă foamea de putere nu îl ţinea pe Ponta agăţat de scaunul de la Palatul Victoria, cum ar mai fi scăpa premierul de problema numită simplu „plagiat”. Cine mai dădea o ordonanţă de urgenţă pentru „mica” problemă care a început să atârne ca o piatră de moară de CV-ul premierului?”, a mai afirmat Predoiu.

Premierul Victor Ponta spune că nu se teme că vreun membru al coaliţiei ar putea sprijini moţiunea opoziţiei contra Guvernului şi nu crede că PNL este pregătit să preia guvernarea, adăugând că Iohannis nu i-a spus nimic de un Guvern PNL, ştiind că un preşedinte nu schimbă majoritatea din Parlament.

"Categoric nu îmi e teamă, dar cei din opoziţie, în urma votului din 15 decembrie, când au fost 377 voturi pentru Guvern şi 143 împotrivă, au tot dreptul să caute, să convingă, să aducă alături de ei încă vreo 140 de parlamentari ca să treacă moţiunea de cenzură. Eu, personal, nu cred că se va întâmpla acest lucru", a spus liderul PSD, premierul Ponta, la România TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici