Guvernul a decis că alegerile locale vor avea loc la data de 5 iunie. Vor fi alocaţi 350 de milioane de lei

Guvernul a alocat pentru desfăşurarea alegerilor locale suma de 350 milioane de lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, suma este mai mare decât cea atribuită la alegerile precedente întrucât nu se mai utlizează fonduri de la bugetele locale.

Guvernul a decis ca data alegerilor locale să fie în 5 iunie. Vor fi alocaţi 350 de milioane de lei

El a explicat că suma alocată în acest an este mai mare faţă de sumele atribuite la scrutinele precedente din câteva motive. ''Nu se mai utilizează bani de la bugetele locale", a spus Suciu, care a mai precizat că o altă noutate o reprezintă apariţia a 180 de operatori tehnici care introduc date suplimentare, cum ar fi CNP-ul, prin intermediul unui sistem operat de STS. Ei vor fi plătiţi la fel ca şi membrii comisiilor electorale, adică 85 de lei / zi, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Astfel, în suma alocată de la bugetul de stat, sunt incluse şi fondurile necesare pentru plata indemnizaţiilor membrilor birourilor electorale de circumscripţie, ale birourilor electorale ale secţiilor de votare şi ale aparatului tehnic auxiliar al acestora.

De asemenea, sunt incluse costurile de implementare ale Sistemului informatic pentru monitorizarea prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. Totodată, un element de noutate a fost adus prin introducerea operatorilor de calculator în secţiile de votare ale căror indemnizaţii sunt asigurate de la bugetul de stat.

Guvernul a decis miercuri că alegerile locale vor avea loc la data de 5 iunie.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
GUVERN ,
LOCALE ,
BUGET ,
alegeri locale ,
fonduri ,
alegeri ,
declaratii
COMENTARII
  • Livid Dracnea 11 feb 2016

    No numa fain cade in 5 iunie, ca intram in forta cu campania pe ultima suta de metri chiar de ziua copilului! Toti propagandistii sa fie la posturi!

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
„În 20 de ani nu vom mai fi români”. TEORIA IREALĂ care adânceşte cele mai negre temeri ale românilor