Guvernul va emite OUG pentru majorarea alocaţiei pentru copii

Executivul ar putea adopta, marţea viitoare, o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii privind alocaţia de stat pentru copii, pentru ca aceasta să poată fi majorată de la 84 de lei la 150 de lei. Impactul financiar al măsurii este de 2,1 miliarde lei.

1340 afișări
Imaginea articolului Guvernul va emite OUG pentru majorarea alocaţiei pentru copii

Guvernul ar putea adopta, marţi, OUG pentru majorarea alocaţiei pentru copii - surse

„Vom rezolva această problemă. Credeam în bunele intenţii ale PNL dacă erau fundamentate în mod corect. Modul în care au găsit sursa de finanţare e un mod incorect prin care nu puteam asigura acest lucru. Deci ca să reglementăm trebuie să dăm o ordonanţă de urgenţă. După câte ştiu eu ar trebui după 1 martie să fie majorate alocaţiile. Încă o dată mă uimeşte faptul că se dă dovadă de atâta neseriozitate, să spui că iei din excedentul bugetar al pensiilor. Aştept de la Ministerul Muncii, am vorbit cu dânsul şi vom aştepta să dăm această OUG”, a afirmat Viorica Dăncilă, vineri la Parlament.

Ea a adăugat că nu putea folosit excedentul ca sursa de finanţare pentru majorarea alocaţiei pentru copii pentru că acest lucru poate fi cunoscut de abia la finalul anului.

„Cum puteam să luăm din excendent? Excedentul îl cunoşti la sfârşitul anului. Deci este singura posibilitate Oricum deficitul este 2,76%, sub 3%. Ne încadrăm în normele europene”, a explicat Dăncilă.

Despre acest subiect, surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că Executivul ar putea adopta, marţea viitoare,o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii privind alocaţia de stat pentru copii, pentru ca aceasta să poată fi majorată de la 84 de lei la 150 de lei. Impactul financiar al măsurii este de 2,1 miliarde lei.

Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că Liviu Dragnea a discutat joi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care ar urma să propună Guvernului modificarea legii alocaţiei de stat prin OUG, pentru a fi reglementată suma alocaţiei de stat, dar şi pentru a fi adăugate noile plafoane, modificate vineri în comisia de buget finanţe.

Potrivit unor surse politice coaliţia de guvernământ nu a decis, încă, dacă majorarea alocaţiei de stat pentru copii se va face de la 84 lei la 145 lei sau la 150 lei.

Ordonanţa de urgenţă a fost anunţată încă joi de liderul PSD, Liviu Dragnea, atunci când a propus amendamentul pentru majorarea alocaţiei copiilor, adoptat joi de Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici