Iohannis a discutat cu Cioloş despre situaţia refugiaţilor şi bugetul pe 2016

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au avut luni, la Palatul Cotroceni, o primă întâlnire de la instalarea noului guvern, discuţiile vizând situaţia refugiaţilor în contextul ultimelor evenimente din Europa şi proiectul bugetului de stat pentru anul 2016.

2895 afișări
Imaginea articolului Iohannis a discutat cu Cioloş despre situaţia refugiaţilor şi bugetul pe 2016

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni (Imagine: Andreea Alexandru / Arhiva Mediafax Foto)

"Discuţiile au vizat probleme de actualitate, precum situaţia refugiaţilor în contextul ultimelor evenimente din Europa şi construcţia bugetului de stat pentru anul 2016", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, în condiţiile în care proiectul bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale trebuie transmise cu celeritate Parlamentului spre dezbatere şi adoptare, "cei doi oficiali au fost de acord că actul normativ trebuie să aibă la bază o viziune pe termen lung pentru dezvoltarea României astfel încât, în următoarele luni, să poată fi puse bazele reformelor în domeniile cele mai importante".

Surse oficiale precizau pentru MEDIAFAX că premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, luni, cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, întâlnirea având loc în condiţiile în care prim-ministrul discută cu miniştrii, în aceste zile, pe marginea proiectului legii bugetului de stat pe 2016.

Premierul urma să aibă, luni după-amiază, o întâlnire informală cu miniştri ai Cabinetului, după ce a solicitat ministrul de Finanţe Anca Dragu să prezinte un primă variantă a bugetului pe anul viitor.

Dacian Cioloş a plecat de la sediul Guvernului spre Cotroceni în jurul orei 16:00.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, duminică seară, că Guvernul intenţionează să menţină în buget măsurile din Codul Fiscal, dar şi creşterile salariale "în măsura în care va fi posibil", arătând că, în ceea ce priveşte majorarea cu 10 la sută a salariilor pentru bugetari trebuie aşteptată promulgarea.

"Trebuie să aşteptăm promulgarea, oricum, în scenariile de calcul pe care o să le facem, o să luăm şi acest lucru în considerare, dar trebuie să vedem ce se întâmplă cu finalizarea, să spun aşa, a procesului legislativ. Cel mai mult ce putem noi face cu bugetul este să împingem deficitul până la 3 la sută, să nu depăşească 3 la sută. Şi aşa riscăm pe termen lung să avem probleme de credibilitate care riscă să afecteze investiţiile în economia românească, dar în momentul de faţă cred că am avea argumentele să putem justifica un deficit de pănă la 3 la sută", a arătat Cioloş, la Digi 24.

Primul-ministru a subliniat faptul că aceste creşteri salariale cu 10 la sută trebuie însoţite de "un pachet de investiţii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici