Iohannis va cere în CSAT o anchetă privind modul în care s-a acţionat la Caracal/ Dăncilă: Fac apel la preşedinte pentru o analiză riguroasă privind STS

Preşedintele Klaus Iohannis va cere în şedinţa CSAT de marţi o anchetă privind modul în care s-a acţionat la Caracal, în cazul fetei de 15 ani ucise, spunând că vinovaţii vor trebui aspru sancţionaţi.

891 afișări
Imaginea articolului Iohannis va cere în CSAT o anchetă privind modul în care s-a acţionat la Caracal/ Dăncilă: Fac apel la preşedinte pentru o analiză riguroasă privind STS

Iohannis va cere în CSAT o anchetă privind modul în care s-a acţionat la Caracal

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, este profund îndurerat de tragedia petrecută la Caracal şi este revoltat de faptul că, din cauza unor disfuncţionalităţi, autorităţile responsabile nu au reuşit să salveze o adolescentă care şi a pierdut viaţa în condiţii dramatice. Circumstanţele în care a acţionat criminalul trebuie clarificate de urgenţă. Preşedintele României va solicita în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc marţi, 30 iulie a.c., o anchetă completă privind modul în care a acţionat în acest caz fiecare instituţie responsabilă", transmite Administraţia Prezidenţială..

"În situaţia în care se va dovedi că s-au luat măsuri greşite sau cu întârziere, vinovaţii vor trebui aspru sancţionaţi. De asemenea, toate problemele care vor fi identificate este obligatoriu să fie rapid rezolvate pentru că siguranţa cetăţeanului trebuie să fie garantată de instituţiile statului", se mai precizează în comunicat.

Dăncilă: Fac apel la preşedintele Iohannis pentru o analiză riguroasă în şedinţa CSAT privind STS

Premierul Viorica Dăncilă face apel la preşedintele Klaus Iohannis pentru o analiză "riguroasă" în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare al Ţării (CSAT) de marţi, privind responsabilitatea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) în cazul fetei din judeţul Olt care a fost ucisă.

"Crima din Caracal este o dramă cumplită, o tragedie care ne-a îngheţat inimile. Ca mamă, sunt alături de rudele aflate în suferinţă şi voi face tot ceea ce îmi stă în putinţă pentru a le sprijini. Ca prim-ministru, solicit imperativ o anchetă completă şi elucidarea de urgenţă a acestui caz, motiv pentru care am dispus alocarea tuturor resurselor necesare din partea Poliţiei Române şi deplasarea de urgenţă a Ministrului Afacerilor Interne la Caracal. De asemenea, fac un apel către Preşedinte pentru o analiză riguroasă în şedinţa de CSAT de marţi, în special a responsabilităţii STS în acest caz", arată un mesaj publicat vineri pe pagina de Facebook a premierului Viorica Dăncilă.

Aceasta a transmis că "cine a greşit va plăti".

"Este un apel ferm către toate instituţiile implicate să analizeze şi să impună sancţiuni severe, dar şi să corecteze eventuale vulnerabilităţi şi vicii de procedură, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple", conchide mesajul prim-ministrului.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că poliţiştii din Caracal ştiau locaţia în care se afla Gheorghe Dincă încă de noaptea, dar nu au organizat un flagrant, aşa cum le permitea legea, ci au preferat să aştepte autorizaţie de percheziţie pentru dimineaţa.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

STS se află în subordinea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Taguri:
iohannis,
caracal,
crima

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici