Iohannnis pleacă la Riga pentru summitul Parteneriatului Estic, având o întâlnire şi cu liderul PPE

Preşedintele Klaus Iohannis se va afla, joi şi vineri, la Riga (Letonia), unde va participa la summitul Parteneriatului Estic, având programată cu această ocazie şi o întâlnire cu preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul.

136 afișări
Imaginea articolului Iohannnis pleacă la Riga pentru summitul Parteneriatului Estic, având o întâlnire şi cu liderul PPE

Iohannnis pleacă la Riga pentru summitul Parteneriatului Estic, având o întâlnire şi cu liderul PPE (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

Conform programului oficial, Iohannis va participa, joi seara, şi la dineul de lucru oferit de preşedintele Letoniei.

Îniantea plecării la Riga, joi, în jurul orei 16.00, preşedintele va susţine o declaraţie de presă la Aeroportul Henri Coandă.

Liderii europeni se întâlnesc cu omologii lor din cadrul celor şase ţări membre ale Parteneriatului Estic la Riga pe fondul îngrijorărilor că întâlnirea ar putea inflama şi mai mult tensiunile cu Rusia.

Precedentul summit al Parteneriatului Estic a avut loc la Vilnius în 2013, generând actuala criză cu Ucraina, după ce fostul preşedinte al ţării, Viktor Ianukovici, a abandonat un acord ce prevedea legături mai strânse cu Uniunea Europeană, relatează DPA, în pagina electronică.

Parteneriatul Estic este un program european menit să încurajeze şase state foste sovietice - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, R.Moldova şi Ucraina - să demareze reforme, în schimbul unor relaţii mai strânse şi a unor beneficii economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici