Ion Diaconescu a murit

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a decedat marţi seară, la vârsta de 94 de ani. Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza cauza unor tulburări de ritm cardiac. Diaconescu a avut o viaţă marcată de destinul PNŢ, partid pe care l-a urmat indiferent dacă formaţiunea s-a aflat la putere, în opoziţie, în ilegalitate sau în anonimatul de după anul 2000.

3600 afișări
Imaginea articolului Ion Diaconescu a murit

ION DIACONESCU A MURIT (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Fostul preşedinte al PNŢCD a fost externat în 3 octombrie.

Directorul medical al Institutului "C.C. Iliescu", Şerban Bubenek, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că Ion Diaconescu era acasă, a mâncat, s-a aşezat pe canapea şi a murit.

CITEŞTE ŞI Biografia lui Ion Diaconescu

Ion Diaconescu spunea recent că s-a retras din viaţa politică, dar doar din activitate, nu însă şi în ceea ce priveşte dorinţele şi idealurile sale politice.

Vezi ultimul mesaj adresat PNŢCD:

"PNŢCD se află într-un mare impas, dezbinat, fără o conducere politică legitimă şi legală. Cele mai mari şanse de a coagula şi relansa parditul în lupta politică le are domnul Victor Ciorbea. Vă îndemn pe toţi să participaţi alături de mine la Congresul PNŢCD şi să votăm unificarea partidului sub conducerea lui Victor Ciorbea", spunea Ion Diaconescu într-o înregistrare făcută înainte de Congresul din 18 iunie 2011.

Ce spune liderul ţărănist Victor Ciorbea:

"L-am văzut ultima oară alaltăieri, am discutat cu dânsul, aprecia exact şi starea sănătăţii sale, dar continua să se preocupe şi de situaţia din partid şi de situaţia politică din ţară. Chiar mi-a şi spus: «Cu ce te-aş mai putea ajuta? Dacă pot, îţi mai dau şi fărâma de sufleţel pe care o mai am pentru a salva partidul şi pentru a merge pe drumul dorit de înaintaşi, pe drumul moralităţii, al cinstei, al corectitudinii, al dreptăţii»".

Sora fostului lider ţărănist Corneliu Coposu, Rodica Coposu:

Rodica Coposu a relatat că Diaconescu a suferit mult din cauza fărâmiţării formaţiunii ţărăniste.

"Cred că a plecat dintre noi cu credinţa că PNŢCD se va reface şi va reveni pe scena politică", a apreciat Rodica Coposu.

Fostul şef de stat Ion Iliescu:

"I-am cunoscut pe domnii Coposu şi Diaconescu la 10 ianuarie 1990. Eram preşedinte al CFSN şi atunci am primit delegaţiile unor partide. Am avut atunci o discuţie amicală şi constructivă. De atunci relaţile noastre au fost foarte active, în ciuda poziţiilor diferite. Apreciez că dialogul politic putere-opoziţie a fost mult mai activ pe vremea aceea, a existat, ceea ce din păcate azi nu mai aveam".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici