Klaus Iohannis, despre remanierea cerută de premierul Dăncilă: O resping clar, este nepotrivită

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită.

2209 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, despre remanierea cerută de premierul Dăncilă: O resping clar, este nepotrivită

Klaus Iohannis, primele declaraţii după propunerile de miniştrii ALDE trimise de premierul Viorica Dăncilă

"Am primit o corespondenţă de la doamna prim-ministru. Doana prim-ministru îmi cere o remaniere guvernamentală , îmi solicită eliberarea din funcţie a unor miniştri interimari şi numirea a 6 miniştri. Această remaniere este una neavenită, nepotrivită şi o refuz clar", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele cataloghează solicitarea şefului Executivului drept neconstituţională şi îi cere premierului să meargă în Parlament pentru validare.

"Acum doamna prim-ministru vine a treia oară cu o astfel de solicitare. Doamna prim-ministru vă spun acum direct şi public: trebuie să vă prezentaţi în faţa Parlamentului României cu o solicitare de validare a Guvernului dumneavoastră, altfel lucrurile nu se pot rezolva. Această nouă solicitare pe care o refuz vine cu o noutate. Este neconstituţională fiindcă între timp este foarte clar -anunţat şi public şi în scris că ALDE a părăsit coaliţia de guvernare. Nu încape nicio îndoială. Guvernul trebuie să meargă în faţa Parlamentului. Se vede că doamna prim-minitru se teme", a mai spus Iohannis.

Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniştri vacante, respectiv Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei şi Ştefan-Alexandru Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

De asemenea, şeful Executivului a declarat că trimite şi noi propuneri de miniştri pentru portofoliul de la Ministerul Afacerilor Interne, unde l-a nominalizat pe Dan Chirilă, la Educaţie, unde o propune Camelia Gavrilă şi pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

Interimatul lui Mihai Fifor la MAI expiră joi, 12 septembrie.

Taguri:
iohannis,
cotroceni,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici