Legea minorităţilor naţionale şi cea privind reorganizarea regiunilor, priorităţile UDMR

Priorităţile UDMR pentru acest an şi pentru anul 2012 sunt legea minorităţilor naţionale şi legea privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare, ambele proiecte legislative aflându-se la Camera Deputaţilor.

159 afișări
Imaginea articolului Legea minorităţilor naţionale şi cea privind reorganizarea regiunilor, priorităţile UDMR

Legea minorităţilor naţionale şi cea privind reorganizarea regiunilor, priorităţile UDMR (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, s-a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, convins că UDMR va reuşi să finalizeze aceste două proiecte până în 2012.

"Priorităţile noastre pentru 2011-2012, pe plan legislativ, rămân cele două proiecte privind legea minorităţilor naţionale şi legea privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare. Ambele proiecte se află la Camera Deputaţilor şi avem datoria să le promovăm. Sunt convins că, în 2011 - 2012, vom reuşi să finalizăm aceste două proiecte", a declarat Kelemen Hunor.

Ministrul Culturii a spus, pe de altă parte, că se poate vorbi despre orice formă de autonomie, dar, dacă nu există prosperitate, nici celelalte lucruri nu pot fi valorificate.

"UDMR este preocupată de dezideratele comunităţii maghiare care sunt legate de păstrarea identităţii naţionale, dar are şi preocupări care vizează dezvoltarea economică şi prosperitatea comunităţilor noastre, a alegătorilor noştri. Putem vorbi despre orice formă de autonomie. Dacă nu există prosperitate economică, atunci nici celelalte lucruri nu pot fi valorificate, nu pot fi puse în aplicare. Din acest punct de vedere, eu consider că UDMR trebuie să aibă o preocupare mai accentuată faţă de problemele economice", a declarat Kelemen Hunor.

El a participat sâmbătă, la Bistriţa, la o întrunire cu organizaţia judeţeană a UDMR, care a anunţat că îl va susţine să devină preşedintele Uniunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici