VIDEO | Viorica Dăncilă: Nu am intervenit în justiţie / Nu eu mi-am angajat fiul la Curtea de Conturi / În timpul guvernării PSD salariile şi pensiile au crescut. Am oprit exodul medicilor | De ce nu a mers la dezbaterea lui Iohannis şi ce l-ar întreba pe şeful statului

Liderul PSD Viorica Dăncilă a invitat presa la o dezbatere, la Parlament, înainte de evenimentul organizat de candidatul PNL Klaus Iohannis.

5241 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Viorica Dăncilă: Nu am intervenit în justiţie / Nu eu mi-am angajat fiul la Curtea de Conturi / În timpul guvernării PSD salariile şi pensiile au crescut. Am oprit exodul medicilor | De ce nu a mers la dezbaterea lui Iohannis şi ce l-ar întreba pe şeful statului

LIVE VIDEO. Viorica Dăncilă dezbatere în Parlament cu jurnaliştii

UPDATE Broşe VS. Case | Viorica Dăncilă: Voi face inventarul bijuteriilor. Iohannis câte meditaţii a făcut ca să-şi ia cinci case?

Chestionată, în cadrul dezbaterii de marţi, despre bijuteriile din declaraţia de avere, în valoare de 5.000 de euro, Viorica Dăncilă a spus că nu ştie clar câte broşe sau ceasuri deţine, dar va face un inventar, însă şi Klaus Iohannis trebuie întrebat câte meditaţii a dat pentru a-şi permite casele.

Citeşte continuarea...

UPDATE ora 20:20 Dăncilă: Mulţi din PNL care l-au votat pe Iohannis în primul tur nu se mai regăsesc în discursul său

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a declarat, marţi, chestionată care ar fi, ipotetic, ultima întrebare pusă preşedintelui Klaus Iohannis în cadrul unei dezbateri, că l-ar întreba pe acesta dacă-i iubeşte pe români.

„Domnule Iohannis, îi iubiţi pe români? Gândiţi şi acţionaţi româneşte? Acestea ar fi întrebările mele. Pentru că, atunci când spui că-i iubeşti pe români, trebuie să-i iubeşti pe toţi românii şi te raportezi la toţi, ceea ce Klaus Iohannis nu face", a declarat Viorica Dăncilă, chestionată de reporterul MEDIAFAX care ar fi, ipotetic, ultima întrebare pusă preşedintelui Klaus Iohannis în cazul în care acesta ar fi acceptat o dezbatere.

Liderul PSD a avut şi un mesaj pentru liberali.

„Le-aş transmite un mesaj celor din Partidul Naţional Liberal. Dacă se regăsesc în mesajele transmise de Klaus Iohannis, dacă ei consideră că atunci când cineva îţi este contracandidat trebuie amenţat cu cătuşele, dacă ei cred că atunci când ai un europarlamentar din alt partid politic trebuie să-l ameninţi că va fi vizitat de procurori. Eu cred că foarte mulţi din Partidul Naţional Liberal, dintre cei care au votat în primul tur cu Klaus Iohannis nu se regăsesc acum în discursul lui Klaus Iohannis", a conchis Viorica Dăncilă.

 

UPDATE ora 20:05 Prezidenţiabilul PSD a explicat de ce nu a mers la dezbaterea lui Iohannis

Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că a luat în calcul să meargă la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis, însă ştia că dacă va merge la eveniment vor exista multe jigniri, astfel că a considerat că „nu este nevoie de circ” şi a preferat să facă propria dezbatere cu presa.

Citeşte continuarea...

UPDATE ora 19:57 Ce a răspuns Viorica Dăncilă când a fost întrebată despre declaraţiile Liei Olguţa Vasilescu, referitoare la lagărele de concentrare

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a declarat, marţi, că nu aprobă niciun fel de declaraţii xenofobe sau extremiste, precizând că nu ea a fost cea care a vorbit despre "nişte evrei".

Citeşte continuarea...

UPDATE ora 19:40 Dăncilă: Nu voi permite protocoale secrete în România. Acestea trebuiau sancţionate de preşedinte

Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că, dacă va ajunge preşedinte, nu va permite existenţa protocoalelor secrete în România şi va condamna abuzurile. Prezidenţiabilul PSD a afirmat că era datoria preşedintelui Klaus Iohannis să sancţioneze aceste lucruri.

„ În calitate de preşedinte voi condamna de fiecare dată abuzurile. Preşedintele României are obligaţia, pe lângă faptul că trebuie să asigure o justiţie independentă, trebuie respectat statul de drept, trebuiesc respectate şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor ţării tale. Aceste trei deziderate sunt respcetate în toate statele europene. Au fost abuzuri, nimeni nu poate să le nege. Au fost protocoale, pe care le-au condamnat toţi. Cât voi fi preşedinte nu voi permite aceste abuzuri şi nu voi permite protocoale secrete în România”, a spus Viorica Dăncilă, la dezbaterea organizată în Parlament.

Prezidenţiabilul PSD susţine că era datoria lui Klaus Iohannis să sancţioneze abuzurile şi protocoalele secrete.

„Toate acestea trebuiau sancţionate în primul rând de preşedintele României, care trebuie să fie preşedintele tuturor românilor”, a subliniat Dăncilă.

UPDATE ora 19: 25  Dăncilă răspunde în română unei întrebări adresate în engleză: Merkel vorbeşte doar în germană

Viorica Dăncilă a refuzat, marţi, să răspundă în limba engleză unei întrebări despre programul Visa Waiver, precizând că şi cancelarul german Angela Merkel vorbeşte în germană la toate reuniunile cu preşedinţi şi şefi de guverne. "Aş fi putut să vă răspund şi în engleză", a completat liderul PSD.

Citeşte continuarea...

UPDATE ora 19:20 Viorica Dăncilă: Am călătorit cu transportul în comun. Un bilet cu metroul costă 2 lei

Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că a călătorit cu transportul în comun şi că un bilet pentru metrou costă 2 lei, în timp ce un bilet cu autobuzul costă între 1,3 şi 1,5 lei.

Citeşte continuarea...

UPDATE ora 18:55  Preşedintele PSD: Nu eu l-am angajat pe fiul meu la Curtea de Conturi

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a declarat, marţi, că nu ea şi-a angajat fiul la Curtea de Conturi, precizând că acest lucru s-a întâmplat înainte ca ea să ajungă la Palatul Victoria.

Citeşte continuarea...

UPDATE ora 18.57 Cum comentează Viorica Dăncilă faptul că a susţinut OUG 13

Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă a declarat marţi, cu privire la susţinerea OUG 13 în anul 2017, prin trimiterea unor mailuri către sute de eurodeputaţi, că trebuia să explice situaţia din ţară, iar azi o astfel de ordonanţă nu ar mai fi oportună.

Citeşte continuarea...

UPDATE ora 18.47 Dăncilă, despre Iohannis: Un preşedinte cu abordare extremistă. Guvernul meu, Parlamentul meu

Viorica Dăncilă a declarat despre contracandidatul ei, Klaus Iohannis, că acesta este un preşedinte care vrea să acapareze toată puterea în statul român şi respinge un dialog deschis cu presa, dorindu-şi doar „guvernul meu şi parlamentul meu”.

„Ce a făcut (n..r.: Iohannis) pentru români, ca să îi aducă acasă? Pentru că românii s-au săturat de lozinci, vor lucruri concrete.Ce a făcut Guvernul? Am implementat Guvernul Start Up Diaspora. Am implementat programe în agricultură şi 1.600 de români s-au implicat în programul pentru tomate. Am facilitat votul pentru românii din Diaspora, şi astfel poate vota timp de 3 zile. Am acordat manuale şcolare, de burse. Ce a făcut Klaus Iohannis? Nu a avut nici măcar o deplasare dedicat românilor din Diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în State, unde avem cei mai mulţi români, nu s-a întâlnit cu ăştia, nu a vorbit despre ce o să facă pentru ca ei să vină în ţară”, a declarat Viorica Dăncilă.

„Sunt foarte multe lucruri de spus despre modul în care s-a raportat la România şi români, despre ură, dezbinare, despre <<Guvernul meu, Parlamentul meu, comisatul meu>> despre un preşedinte care vrea să acapareze toată puterea în statul român. Despre un preşedinte care nu a avut un dialog deschis cu presa, sau care nu a acordat nici măcar un interviu. Vedem un preşedinte cu abordare extremistă, care nu înţelege că preşedintele nu este al unui partid politic, e preşedinte al tuturor românilor”, a mai spus Dăncilă.

UPDATE ora 18.43 Dăncilă, despre cazul Cameliei Simicală: Am vorbit la telefon cu ea. Voi face tot ce pot să o ajut

Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că a avut o discuţie telefonică cu Camelia Smicală, medicul român ai cărui copii au fost luaţi de statul finlandez şi că va face tot ce poate pentru a o ajuta pe aceasta.

Citeşte continuarea...

UPDATE ora 18.41 Dăncilă, după ce a fost întrebată despre Dragnea: Care consideraţi că este mai nociv? Băsescu sau Iohannis?

Întrebată dacă Liviu Dragnea a fost un om bun sau rău pentru România, prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă a răspuns marţi cu o altă întrebare „Care consideraţi că este mai nociv? Băsescu sau Iohannis?”, spunând că partidul îşi asumă istoria.

„Care consideraţi că e mai nociv Băsescu sau Iohannis. Noi ne asumăm istoria acestui partid şi ne asumăm fiecare lider şi cu bune şi cu rele. Liviu Dragnea a avut şi lucruri bune şi lucruri rele. Să vă dau un exemplu să nu uităm programul de guvernare şi câştigarea alegerilor cu un scor mare în 2016”, a răspuns Viorica Dăncilă.

UDATE ora 18.35 Viorica Dăncilă: Nu am făcut niciun asalt asupra justiţiei. Nu am intervenit niciodată în justiţie

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a declarat, marţi, că nu a intervenit niciodată în sistemul judiciar din România şi nu a făcut nici vreun "asalt asupra justiţiei", precizând că atunci când ministrul Justiţiei a intenţionat să facă asta, a corectat acest lucru.

Citeşte continuarea...

UDATE ora 18.28 Lista de întrebări pe care Dăncilă o are pentru Iohannis

Viorica Dăncilă a declarat, în conferinţa organizată înainte de cea a lui Klaus Iohannis, că are o listă de întrebări, în condiţiile în care prezidenţiabilul PNL refuză confruntarea directă. Una dintre întrebări este legată de eşecul intrării în Spaţiul Schengen.

Citeşte continuarea...

UDATE ora 18.20 Dăncilă vorbeşte despre guvernarea PSD: Salariile şi pensiile au crescut. Am oprit exodul medicilor

Viorica Dăncilă a făcut bilanţul guvernării PSD. Ea a declarat că PSD a mărit salariile şi pensiile, a finalizat construcţia a peste 100 de grădiniţe şi creşe şi a făcut 2.300 de km de canale irigabile, în timp ce Klaus Iohannis a avut o abordare personală, pentru a câştiga puncte electorale.

Citeşte continuarea...

UDATE ora 18.15 Dăncilă: Iohannis a avut 25 de deplasări externe în 5 ani. S-a întors din SUA cu o şapcă şi 3 poze

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a comparat, marţi, deplasările externe pe care ea şi Klaus Iohannis le-au avut pe timpul mandatelor de premier, respectiv preşedinte, precizând că din SUA, şeful statului s-a întors cu o şapcă şi trei poze.

Citeşte continuarea...

UDATE ora 18.07 Dăncilă, despre Iohannis: Văd un om laş şi arogant. Văd teama de întrebri şi adevăruri incomode

Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis, prezidenţiabilul PNL, că se fereşte de dezbateri şi că o astfel de confruntare ar fi arătat fiecare cum este. Totodată, Dăncilă susţine că amândoi aveau datoria să facă un bilanţ al activităţii lor.

"Klaus Iohannis refuză această confruntare, vrea doar o dezbatere cu cei pe care îi agrează, sfidând românii care l-au votat, dar şi pe cei care nu l-au votat, pentru că preşedintele trebuie să fie al tuturor. Văd teama de întrebări şi de adevăruri incomode. Am avut parte de jigniri şi minciuni din partea lui Iohannis, o confruntare arăta cum suntem fiecare, cum suntem pregătiţi pentru funcţie şi ce am făcut în fucţia deţinută până acum", a declcarat Viorica Dăncilă.

"Avem această rsponsabilitate faţă de cetăţeni să venim cu un raport şi propria viziune despre următorii 5 ani. Cu toate că văd că nu vrea confruntarea, văd un om laş şi arogant, îmi fac datoria şi vin bilanţ", a mai spus Dăncilă.

Ştirea iniţială:

Viorica Dăncilă a afirmat, marţi, că preşedintele Klaus Iohannis a făcut o selecţie de jurnalişti pentru evenimentul său, deoarece îi este frică de un dialog autentic. Ea susţine că la dezbaterea sa din Parlament va avea un dialog deschis cu toţi jurnaliştii, nefiind de acord cu fuga de asumare.

„Cred cu tărie că această campanie are nevoie de dialog, de dezbateri, de o prezentare coerentă a viziunii pentru România şi, mai ales, de răspunsuri la întrebările oamenilor. Eu nu pot fi de acord cu fuga de asumare şi fuga de întrebări, nici cu aroganţa pe care o afişează preşedintele Iohannis şi dispreţul pentru dreptul românilor la informare. Acest elitism al domnului Iohannis şi această selecţie pe care a făcut-o pentru evenimentul de astăzi trădează de fapt teama de un dialog autentic, teama de adevăruri incomode”, a scris Dăncilă, pe Facebook.

Dezbaterea are loc înaintea evenimentului organizat de Klaus Iohannis, la Biblioteca Centrală Universitară, cu politologi, jurnalişti şi formatori de opinie.

Liderul PSD a susţinut luni seară că ia în calcul varianta de a participa la eveniment, însă şeful statului susţine că aceasta nu va fi primită. Evenimentul este programat pentru ora 19:00.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat că discuţia dintre Klaus Iohannis şi invitaţi va dura în jur de două ore şi este organizată de PNL. Pe de altă parte, jurnaliştii acreditaţi pe instituţia prezidenţiale pot participa la eveniment, dar nu vor fi lăsaţi să pună întrebări.

În sală se vor afla şi studenţi, echipa de campanie a PNL şi consilieri prezidenţiali.

Radu Tudor, Moise Guran, Cristina Şincai, sunt trei dintre jurnaliştii care au fost invitaţi să adreseze întrebări la discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis. La fel ca în cazul interlocutorilor, surse politice spun că lista de studenţi şi profesori prezenţi a fost aprobată în prealabil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici