Mihai Fifor, despre majoritatea parlamentară: Noi nu avem o problemă în grupul senatorial PSD

Senatorul PSD Mihai Fifor a declarat, duminică, la Parlament, că nu există probleme în grupul senatorilor PSD, pentru că sunt membri de partid serioşi, precizând că respectă decizia celor care au ales să demisioneze din formaţiune.

143 afișări
Imaginea articolului Mihai Fifor, despre majoritatea parlamentară: Noi nu avem o problemă în grupul senatorial PSD

Mihai Fifor, despre majoritatea parlamentară: Noi nu avem o problemă în grupul senatorial PSD

„Noi nu avem o problemă în grupul senatorial PSD. Nu ne aşteptăm la astfel de lucruri (plecări din PSD- n.r.), avem un grup sudat, un grup omogen. Cred că am dovedit şi în sesiunea care s-a încheiat că suntem un grup foarte bine armonizat, cu membri de partid serioşi", a afirmat Mihai Fifor, la finalul şedinţei grupului senatorilor PSD, care a avut loc duminică la Parlament, după CEx al partidului.

Întrebat despre parlamentarii care au demisionat în ultima săptămână din PSD, acesta a spus că „sunt decizii personale pe care colegi de-ai noştri le iau şi pe care, în ultimă instanţă, le respectăm”.

El a precizat, întrebat fiind de bugetul pentru 2019, că social-democraţii au discutat despre el în şedinţele de duminică şi că îşi doresc să fie bine construit, astfel încât toată lumea să aibă necesarul pentru funcţionare.

„Bugetul este o prioritate. S-au discutat şi chestiuni de buget, cu lucruri punctuale ridicate de colegii senatori.(...) În ultimă instanţă, ne dorim ca acest buget să fie unul cât se poate de bine construit, astfel încât toată lumea, nu doar comunităţile locale, toată lumea să poată avea necesarul pentru funcţionare. Sunt lucruri noi în acest buget, sunt lucruri importante în proiectul de buget pentru anul 2019, cu veşti foarte bune pentru comunităţile locale, pentru unităţile administrativ-teritoriale. Cred că până la urmă dialogul cu structurile asociative este un lucru foarte important, pe care niciodată noi nu l-am evitat", a explicat Fifor.

Social-democraţii s-au reunit duminică, la Parlament, în prima şedinţă CEx din acest an, pentru prezentarea bugetului pentru 2019, stabilirea priorităţile politice şi a conducerii în organizaţiile cu preşedinţi interimari. De asemenea, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Viorica Dăncilă au discutat, separat, cu grupurile politice de la Camera Deputaţilor şi de la Senat.

În această săptămână mai mulţi social-democraţi au demisionat din PSD şi au aderat la Pro România.

Cel mai recent anunţ a fost făcut, sâmbătă, de Adrian Pau, deputat de Timiş, care a spus că se înscrie în Pro România, deoarece nu se mai “regăseşte” în partidul condus de Liviu Dragnea.

De asemenea, fostul premier Mihai Tudose a anunţat, marţi pe Facebook, că se înscrie în partidul lui Victor Ponta. Şi deputatul Georgian Pop a spus, joi, că demisionează din PSD şi se înscrie în Pro România. Pop era secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Au mai aderat la Pro România deputatul Oana Silvia Vlăducă şi deputatul Corina Bogaciu, care a demisionat din PSD în luna noiembrie a anului trecut. Nu în ultimul rând, s-a mai înscris în formaţiune şi senatorul Adrian Ţuţuianu, exclus în 2018 din PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici