Ministerul Muncii: Salariile restante şi celelalte drepturi ale minerilor, plătite în februarie. Turcan cere încetarea protestului

  • Ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi reprezentanţii minerilor care protestează în Valea Jiului au ajuns luni la o înţelegere.
  • Salariile restante şi alte drepturi salariale vor fi plătite pe 25 şi 26 februarie, a anunţat demnitarul.
  • Liderii de sindicat le-au cerut minerilor să oprescă protestul, iar celor blocaţi în subteran să iasă la suprafaţă.
  • Reprezentanţii minerilor au declarat că sunt mulţumii de cele obţinute în urma discuţiilor.
2987 afișări
Imaginea articolului Ministerul Muncii: Salariile restante şi celelalte drepturi ale minerilor, plătite în februarie. Turcan cere încetarea protestului

UPDATE: Protestul minerilor a luat sfârşit după şapte zile în subteran. Cei 70 de angajaţi ai Minei Lupeni, aduşi la lumină cu promisiunea drepturilor salariale

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat rezultatul negocierilor de luni cu liderii minerilor din Valea Jiului şi le-a cerut protestatarilor să renunţe la protest.

„Vom aloca bani în trei tranşe drepturile salariale restante după cum urmează. Plata salariilor pe trei luni, plata salariile compensatorii pentru angajaţii care intră în pensie şi, de asemenea, pentru asigurarea transportului în şi spre locul de muncă precum şi tichetele de masă. În acelaşi timp, în prima tranşă vom acorda şi bani pentru plata subvenţiei de căldură. Practic, împreună cu reprezentanţii minerilor am stabilit ca aceste plăţi în trei tranşe să aibă marele avantaj ca în zilele de 25 şi 27 minerii să poată încasa drepturile salariale restante şi o parte dintre beneficiile restante cum sunt tichetele de masă şi banii de transport. Un alt mare avantaj este că toată compania energetică Hunedoara capătă un răgaz de trei luni prin care să se reorganizase şi să prezinte un plan de dezvoltare care să asigure funcţionarea pe termen lung”, a spus ministrul Muncii.

Raluca Turcan le-a cerut celor 70 de mineri blocaţi în mină să iasă la suprafaţă.

„Îmi exprim speranţa ca prin soluţiile identificate astăzi, minerii să înceteze greva, să iasă la suparafaţa, să nu mai gândească varianta intrării în greva foamei”, a mai spus ministrul Raluca Turcan.

Reprezentanţii minerilor au declarat că sunt mulţumii de cele obţinute în urma discuţiilor şi au anunţat că protestul trebuie să se încheie. „Trebuie să ne oprim, avem asigurările că cele negociate vor fi respectate”, au spus ei la finalul discuţiilor de la Bucureşti.

De asemenea, ei au anunţat că marţi vor avea loc noi discuţii cu ministrul Energiei şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara pentru a se stabili viitorul minelor şi al termocentralei Mintia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici