Ministrul de Interne din Bavaria: Germania sprijină aderarea cât mai rapidă a României la Schengen

Ministrul de Interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann, a reiterat, miercuri, la Bucureşti, decizia Germaniei de a sprijini aderarea cât mai rapidă a Românei la zona Schengen, potrivit unui comunicat al MAE.

745 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne din Bavaria: Germania sprijină aderarea cât mai rapidă a României la Schengen

Ministrul de Interne din Bavaria: Germania sprijină aderarea cât mai rapidă a României la Schengen (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Doru Costea, s-a întâlnit, miercuri, cu ministrul de Interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann, în contextul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în ţara noastră, la invitaţia ministrului român al Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

Secretarul de stat Doru Costea a apreciat cooperarea dintre cele două ţări în procesul de pregătire a României pentru aderarea la spaţiul Schengen, subliniind că ţara noastră a îndeplinit toate condiţiile tehnice prevăzute în acquis-ul Schengen, fapt pus în evidenţă în toate rapoartele de evaluare.

Potrivit MAE, oficialul german a exprimat la rândul său satisfacţia faţă de progresele realizate de România în pregătirea pentru aderarea la spaţiul Schengen şi aprecierea pentru eforturile şi determinarea autorităţilor române de a asigura o integrare competitivă a ţării noastre în spaţiul Schengen. Ministrul de interne al landului Bavaria a reiterat decizia Germaniei de a sprijini aderarea cât mai rapidă a Românei la zona Schengen.

Cei doi demnitari au abordat şi alte teme de interes comun pentru relaţiile româno-germane şi pentru cele cu landul Bavaria, precum reforma sistemului judiciar din România, cooperarea în cadrul Comisiei Mixte România - Bavaria şi în cadrul Strategiei UE pentru regiunea dunăreană, precum şi procesul de extindere a UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici