Ministrul român de Externe a depus instrumentul de ratificare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, a depus în 1 iunie instrumentul de ratificare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice, a anunţat MAE.

475 afișări
Imaginea articolului Ministrul român de Externe a depus instrumentul de ratificare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice

Ministrul român de Externe a depus instrumentul de ratificare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice

Depunerea documentului a avut loc în cadrul unei ceremonii la care a participat secretarul general adjunct pentru Afaceri Juridice al ONU, Miguel de Serpa Soares.

Formularea şi implementarea concertată a strategiilor privind dezvoltarea durabilă şi schimbările climatice, la nivel naţional, corespund angajamentului României ca stat membru UE şi ONU, precum şi obiectivului de a contribui activ la implementarea mecanismelor Acordului, a spus ministrul Meleşcanu, citat într-un comunicat al MAE.

În context, secretarul general adjunct al ONU, Miguel de Serpa Soares a subliniat că ratificarea de către România a Acordului de la Paris privind schimbările climatice reprezintă recunoaşterea contribuţiei importante a ţării noastre pentru menţinerea acestui domeniu pe agenda internaţională şi consolidarea cooperării între statele lumii în abordarea acestui fenomen.

Preşedintele SUA Donald Trump a anunţat joi seară decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, confirmând astfel informaţiile apărute în presa americană.

"Acordul de la Paris este foarte nedrept faţă de Statele Unite", a declarat Donald Trump, denunţând faptul că alte ţări, precum India şi China, ar beneficia de condiţii mai bune în virtutea tratatului climatic.

"Prin acordul de la Paris s-ar transfera locuri de muncă în afara Statelor Unite, alte ţări obţinând avantaje financiare în competiţia cu America", a argumentat Donald Trump.

Acordul de la Paris a intrat în vigoare la 5 octombrie 2016 şi va deveni operaţional după 2020.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici