Video Noii miniştri din guvernul Grindeanu au depus jurământul la Cotroceni. Iohannis: Inţeleg această remaniere ca o mişcare de întărire a echipei guvernamentale

Cei patru noi miniştri nominalizaţi de coaliţia de guvernare au depus jurământul la ora 15 la Cotroceni, în prezenţa preşedintelui. Klaus Iohannis a semnat joi decretele de numire ale noilor miniştri din guvernul Grindeanu.

3798 afișări

UPDATE 15.10: Cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Iohannis:

  • Mişcarea este una bună. Vă doresc succes, un mandat bun. Înţeleg această remaniere ca o mişcare de întărire a echipei guvernamentale.
  • În acelaşi timp, am constatat acum, înainte să ajung în sală, că au venit de la Parlament două legi: Legea de respingere 13 şi de aprobare a ordonanţei 14. Voi promulga mâine aceste legi şi atunci avem toate condiţiile de a trece la normalizarea situaţiei.

UPDATE 15.05: Au depus jurământul ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, Mihai Tudose, ministru al Economiei, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, Rovana Plumb.

Anterior, preşedintele a semnat decretele de numire în funcţie pentru: Mihai Tudose, ministru al Economiei; Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene; Tudorel Toader, ministru al Justiţiei; Alexandru Petrescu, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

De asemenea, preşedintele a semnat decretele de revocare din funcţie pentru: Mihaela Toader, din funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene şi Alexandru Petrescu din funcţia de ministru al Economiei.

Nominalizările au fost trimise Preşedinţiei de guvern în cursul dimineţii de joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici