Noul grup parlamentar Pro Europa susţine moţiunea de cenzură. Daniel Constantin: Avem 24 de parlamentari/ Grupul minorităţilor este divizat

Daniel Constantin a declarat, miercuri, că Pro România susţine moţiunea de cenzură la adresa Guvernului şi lucrează la document alături de iniţiatorii acesteia, respectiv PNL. El a precizat că în prezent grupul deputaţilor Pro Europa are 24 de membri.

2385 afișări
Imaginea articolului Noul grup parlamentar Pro Europa susţine moţiunea de cenzură. Daniel Constantin: Avem 24 de parlamentari/ Grupul minorităţilor este divizat

Susţinem moţiunea de cenzură. Daniel Constantin: Avem 24 de parlamentari

"Azi (miercuri n-r.) de dimineaţă am avut un prim contact cu colegii de la PNL, am agreat câţiva paşi, se lucrează la moţiunea de cenzură şi nu numai că o susţinem, lucrăm, ne spunem punctele de vedere, ce credem că nu a fost bine în managementul acestui Guvern. E şi un calendar de lucru zilele acestea. Avem 24 de parlamentari", a spus Daniel Constantin după consultările de la Cotroceni.

Referitor la referendum, Daniel Constantin a precizat că i-a prezentat şefului statului modificările pe care ar vrea să le includă într-o revizuire a Constituţiei, inclusiv definirea încălcărilor grave ale Constituţiei.

"L-am informat pe preşedinte cu privire la faptul că noi am dori în acest proces de modificare a Constituţiei să cuprindem şi alte aspecte care sunt în momentul de faţă neclare, nu lucruri care necesită o consultare amplă a cetăţenilor şi o dezbatere amplă în Parlamentul României pentru că asta ar necesita timp. Am înţeles necesitatea exprimată şi de preşedinte şi de cetăţeni ca aceste lucruri să fie implementate cât mai repede în Constituţie. De aceea cred că dacă va exista o majoritate largă la nivelul Parlamentului şi alte partide vor agrea, noi o să prezentăm câteva puncte care trebuie modificate. Le-am prezentat şi preşedintelui. O să discutăm şi cu ceilalţi colegi din Parlament, absolut cu toate partidele politice, să vedem dacă o să întrunim o majoritate. În caz contrar, ne aliem acestei majorităţi care deja se prefigurează pentru modificarea Constituţiei în cele două puncte, aşa cum poporul s-a exprimat. E un proces care probabil că va începe imediat la nivelul Parlamentului şi se va finaliza spre sfârşitul acestui an, posibil chiar şi cu ocazia alegerilor prezidenţiale", a explicat Daniel Constantin.

Şi Eugen Tomac a declarat, miercuri, că PMP va vota pentru trecerea moţiunii de cenzură, iniţiată de PNL la adresa actualului Guvern.

Liderul UDMR, Kelemn Hunor, a anunţat că va susţine demersul opoziţie.

Moţiunea de cenzură este probabil să fie depusă săptămâna viitoare, a anunţat liderul USR Dan Barna.

Pambuccian, despre susţinerea moţiunii de către minorităţi: Probabil că va fi împărţit grupul

Liderul grupului minorităţilor din Parlament, Varujan Pambuccian, a declarat, miercuri, că grupul din Camera Deputaţilor nu a discutat despre o susţinere a moţiunii de cenzură la adresa Guvernului dar că el crede că sunt două părţi egale în grup care se poziţionează diferit faţă de moţiune.

"Nu am discutat încă chestiunea aceasta (moţiunea de cenzură-n.red.) în şedinţa de grup, dar probabil că va fi grupul împărţit cam în două jumătăţi egale", a declarat Varujan Pambuccian după consultările minorităţilor cu preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni.

Totodată, el susţine restrângerea domeniilor în care Guvernul să legifereze prin ordonanţe de urgenţă şi mai mult decât au prevăzut cele două întrebări ale referendumului de pe 26 mai.

"În ceea ce priveşte referendumul, la primul punct noi am reamintit că încă din 2003 am cerut eliminarea OUG ca instrument. Acum considerăm că ele trebuie să rămână doar pentru cazurile de calamităţi, stare de război, în rest sunt inutile, dacă există voinţa politică ca o lege să treacă foarte repede prin Parlament. Lucrul acesta se poate întâmpla, nu e nevoie neapărat de o OUG, adică domeniile de legiferare noi am vrea să le restrângem mai mult decât a fost solicitat în cadrul referendumului, la subiecte de genul acesta. La a doua chestiune, toată lumea este de acord cu ce s-a votat şi cu întrebarea. Rămâne să vedem cum arată textul respectiv şi bănuim că se va găsi o formulă juridică pentru textul constituţional, deci din punctul acesta de vedere susţinem demersul preşedintelui României", a afirmat liderul minorităţilor din Parlament.

Daniel Constantin a declarat, miercuri, că Pro România susţine moţiunea de cenzură la adresa Guvernului şi lucrează la document alături de iniţiatorii acesteia, respectiv PNL. El a precizat că în prezent grupul deputaţilor Pro Europa are 24 de membri.

Şi Eugen Tomac a declarat, miercuri, că PMP va vota pentru trecerea moţiunii de cenzură, iniţiată de PNL la adresa actualului Guvern.

Liderul UDMR, Kelemn Hunor, a anunţat că va susţine demersul opoziţie.

Moţiunea de cenzură este probabil să fie depusă săptămâna viitoare, a anunţat liderul USR Dan Barna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici