Oltean: Remanierea - după o eventuală moţiune de cenzură a PSD; restructurarea - exclusă pe moment

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, la Bistriţa, că problema remanierii guvernamentale nu poate fi pusă decât după ce PSD va depune o nouă moţiune de cenzură, aşa cum a anunţat, iar restructurarea guvernamentală este exclusă în acest moment.

12 afișări
Imaginea articolului Oltean: Remanierea - după o eventuală moţiune de cenzură a PSD; restructurarea - exclusă pe moment

Oltean: Remanierea - după o eventuală moţiune de cenzură a PSD; restructurarea - exclusă pe moment (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Deocamdată, problema remanierii nu o punem azi, pentru că vrem să vedem care este următorul pas pe care îl face opoziţia. Dacă va depune o moţiune de cenzură, cu certitudine nu vorbim de remaniere înainte. O remaniere poate fi discutată mâine, dacă nu e vorba de o moţiune de cenzură a PSD sau după, dacă PSD va depune o moţiune, aşa cum a anunţat. Dar, vorba premierului, remanierile nu se discută, se fac. Asigur că va fi o remaniere serioasă, care va avea efecte pozitive în planul îmbunătăţirii calităţii Guvernului. Mă refer şi la cantitate şi la calitate", a declarat deputatul Ioan Oltean.

Liderul PDL a anunţat că nu se pune în acest moment nici problema unei restructurări guvernamentale.

"În acest moment, este exclusă o restructurare guvernamentală. Aceasta poate fi luată în calcul, dar nu acum, ci la momentul potrivit. Acum discutăm despre restructurarea agenţiilor, despre o regândire a numărului secretarilor de stat, a vicepreşedinţilor de agenţii, a reducerii numărului de personal, pentru că aceea pe care Guvernul a făcut-o până acum s-a dovedit a fi insuficientă. Diminuarea cu 36.000 de locuri de muncă în sectorul bugetar s-a dovedit a fi o măsură insuficientă pentru diminuarea cheltuielilor", a spus Oltean.

El a adăugat că nu deţine suficiente informaţii pentru a spune la cât se vor ridica reducerile pe care le va mai face Guvernul.

PSD va depune în Parlament o nouă moţiune de cenzură, la sfârşitul acestei sesiuni, demersurile urmând să înceapă în cursul săptămânii viitoare, declara, joi, preşedintele executiv al PSD Cluj, senatorul Alexandru Cordoş.

Liderul PSD Victor Ponta declara, marţi, după votul din Parlament, că Opoziţia mai are dreptul la o moţiune de cenzură în această sesiune şi că va face tot posibilul pentru a lupta să-i ajute pe oameni, în condiţiile în care Guvernul este "ilegitim", nefiind susţinut de o majoritate parlamentară.

"Vom ataca la Curtea Constituţională această lege. Mai avem o moţiune de cenzură. Ne batem în continuare ca să-i salvăm pe oameni", spunea Ponta.

Întrebat când va depune PSD noua moţiune de cenzură, Ponta a spus: "În cursul acestei sesiuni. Putem convoca o sesiune extraordinară. În momentul în care, de azi, majoritatea parlamentară aparţine Opoziţiei cu 228 de voturi, trebuie să ne batem pentru oameni prin toate mijloacele democratice posibile".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici