Video "Gândurile lui Cristoiu", după căderea Guvernului Dăncilă. Ion Cristoiu: Va fi un guvern PNL 90%, Iohannis va pune un premier neutru/ Nu am văzut până acum o imagine mai mare de bordel politic. PNL vine şi spune „ciuma roşie” şi semnează cu şeful lor, Victor Ponta | VIDEO

Ion Cristoiu a analizat situaţia politică generată de căderea Guvernului Dăncilă în Parlament.

5551 afișări

Principalele idei transmise de analistul Ion Cristoiu:

Cine sunt marii perdanţi marii câştigători ai căderii guvernului.

  • Nu s-a negociat nimic în ultimile zile, se ştia acest rezultat înainte de a cădea, din iunie, era o poveste, o uriaşă manipulare, o diversiune care întărea teza unui PSD sinistru că se agaţă de guvernare.
  • Eu urmăresc unităţile militare din presă, am citit site-ul care este apropiat de d-l Helvig, scrie rar, dar când scrie este la ordinele SRI, cum i s-a propus unui parlamentar 1 mil de euro, cine îşi imagineză aşa ceva, face parte din această manipulare.
  • De ce în iunie se ştia de căderea Guvernului, am discutat cu d-l Tăriceanu şi Kelemen Hunor, două enigme, de ce a plecat ALDE de la Guvernare, un partid micuţ, aşchie, era greu de imaginat că Tăriceanu pleacă din motive de telenovelă, supărându-se pe Viorica Dăncilă. Apoi UDMR, Kelemen Hunor ne-a dat tot o chestiune sentimentală, ceea ce-mi spune că acesta a semnat moţiunea încă din iunie.
  • După părerea mea, inclusiv plecarea d-lui Tăriceanu a făcut parte dintr-un scenariu.
  • Aseara d-l preşedinte a încălcat grav Constituţia, că desfiinţează Secţia specială, îţi trebuie ordonanţă de urgenţă, acum nu are are cum să o dea. În urma cu puţin timp, Tăriceanu era cel care dădea replici pe justiţie, acum a mai spus ceva. Imaginaţi-vă nişte armate care duc războaie, PNL cu USR, PMP cu PNL, care se luptă între ele, acum ele s-au aliat, ele nu se pot alia doar pentru că vor şefii

Ponta a spus că Viorica Dăncilă l-a sunat, la fel ca şi pe circa 100 de parlamentari

  • Ponta este un fel de ciumă pentru PSD, pot fi disperaţi, dar nu proşti. Nu vedeţi că bate câmpii, de ce aseară? Putea să-l sune în urmă cu o săptămână, cu mult înainte. PSD-iştii s-au întâlnit pentru că trebuiau să scape de ruşine, că pierzi că votează ai tăi împotriva ta, că a votat liderul tinerii social-democraţilor, (Petrea-n.r) aceasta era marea lor îngrijorare, nu că a căzut Guvernul, ci că votează ai tăi împotriva ta.
  • Eu am auzit de la PMP, stau vizavi de partid, de acolo am aflat de moţiune, că aveam geamul deschis.
  • Tăriceanu îi extrăgea respiraţia Viorcăi Dăncilă, acum vii şi semnezi împotriva propriului Guvern, nu vedeţi că ar sunt schizofrenici, nu am văzut până acum o imagine mai mare de bordel politic. PNL vine şi spune ciuma roşie şi semnează cu Ponta, nu a fost şeful lor? Ponta este înhăţat de DNA, apoi iese la interviu şi spune că Iohannis i l-a pus la cale, iar acum se pupă. Eu nu pot să asist.

  • Iohannis face consultări pentru a face cât mai repede acest guvern. Trebuie să spunem despre acest basm prost cu alegerile anticipate. Diversiunea este că ar face acum două guverne, scenariul diversionist trebuie combătut, USR şi PLUS au vrut un pact

  • PNL va trage cu aceeaşi întârjire pentru Iohannis, dacă nu va fi Orban premier?

  • Credeţi că Orban contează? Iohannis are puterea serviciilor, să spună că pică Guvernul şi apoi să cadă, că vrea guvern repede, acum mi-e clar că are sprijinul lor. Cine este Ludovic Orban, va face ce, dacă nu este pus, Va fi un guvern PNL 90%, se va pune un premier neutru, nici cu x nici cu y, va fi numit de Klaus Iohannis, eu nu văd de ce s-ar supăra Orban, se va supăra o secundă, pentru că apoi se va duce imediat, Orban va accepta. Şeful PNL este Iohannis, dacă nu, e Alina Gorghiu, e Rareş Bogdan.

  • Cum se va ajunge la o nouă formulă de guvernare?

  • Va fi un guvern PNL şi PMP, PMP care nu există, Tomac va fi şi europarlamentar şi lider, PMP nu are oameni, îl vor pune pe Tomac şi ministru. Este un partid înfiinţat pentru Elena Udrea, ea l-a lăsat moştenire, este ca ALDE, ce electorat politic are PMP? N-are

  • Vom vota un guvern de tranziţie, nu va fi unul condus de Ludovic Orban

  • La PSD, după prezidenţiale va urma o schimbare, nu înainte, este un partid cu mare experienţă politică. Este un partid căruia mereu i s-a cântat prohodul, a obţinut un scor mulţumitor în 2000, PSD are o realitate care nouă ne scapă, Buzatu, Stănescu, nişte oameni vocali, există o maşinărie PSD-istă la nivel de localităţi, aceşti tipi, nu trebuie să-i confundăm cu cei de sus. Fifor ne-a spus la un interviu, un lucru care ne-a scăpat, sunt 32 de organizaţii judeţene, i-ai auzit pe ceilalţi? Nu, pentru că locul baronilor a fost luat de nişte oameni mai tineri.  

  • D-na Dăncilă are toate şansele să intre în turul II, intră în Opoziţie, scapă şi poate să muşte din Klaus Iohannis, şi poate prelua din temele lui Dragnea. Acum o să vedem dacă este şi lider politic

Moderator: Monica Mihai/ Invitat: analistul politic Ion Cristoiu

Urmează Mircea Diaconu, invitat al emisiunii 

De ce a ţinut Mircea Diaconu să candideze? Ce înseamnă să fii un candidat independent sprijinit de partide? Care sunt culisele candidaturii lui Mircea Diaconu? Ce proiect de ţară propune? Ce şanse are? Pe cine sprijină în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale?

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici