Orban, despre invitaţia la dialog a lui Ponta: Iniţiativă făcută pentru a dobândi o imagine personală

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că i se pare „complet neserios” din partea premierului Victor Ponta să invite PNL la consultări prin mass media, fără o discuţie prealabilă, fără consultarea preşedintelui României, el arătând că este o „încercare de a pune în offside PNL”.

78 afișări
Imaginea articolului Orban, despre invitaţia la dialog a lui Ponta: Iniţiativă făcută pentru a dobândi o imagine personală

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

„Mi se pare complet neserios din partea premierului să lanseze astfel de invitaţii prin mass media, fără niciun fel de discuţie prealabilă, fără să consulte în unele dintre puncte preşedintele României, care este cel care are atribuţii, respectiv legile siguranţei naţionale, legile de tip Big Brother, sunt chestiuni care sunt în competenţa exclusivă a preşedintelui României”, a spus Orban, întrebat de ce a refuzat PNL invitaţia lui VVictor Pontala consultări.

El a adăugat că demersul lui Ponta nu este sincer, fiind o iniţiativă pentru imaginea personală a acestuia.

„În plus, nu considerăm că demersul premierului Ponta este un demers sincer, un demers care într-adevăr urmăreşte să ajungem la puncte de vedere comune legate de subiectele în dezbatere. În plus, unele dintre ele se găsesc în dezbatere, cum este la comisia de cod electoral, care dezbate legile electorale. Ca atare, este o iniţiativă strict făcută pentru a dobândi o imagine personală, iniţiativa lui Victor Ponta este mai mult o încercare de a pune în offside PNL, iar noi nu marşăm la astfel de jocuri de imagine”, a mai arătat Orban.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, i-a invitat la dialog pe copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, asupra a cinci teme, precum legislaţia financiară, revizuirea Constituţiei, sistemul electoral, masterplanul pe Transport şi legile siguranţei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici