Orban: PPE a votat, la propunerea PNL, rezoluţia privind Republica Moldova

Ludovic Orban a declarat, vineri, că, la propunerea PNL, Partidul Popular European a adoptat, la Congres, o rezoluţie prin care li se solicită autorităţilor Republicii Moldova să asigure principiul independenţei justiţiei şi să renunţe la practicile nedemocratice din acest sistem.

278 afișări
Imaginea articolului Orban: PPE a votat, la propunerea PNL, rezoluţia privind Republica Moldova

Orban: PPE a votat, la propunerea PNL, rezoluţia privind Republica Moldova

„În cadrul Congresului PPE a fost adoptată în unanimitate, la propunerea PNL, care a iniţiat această rezoluţie, a fost adoptată rezoluţia nr. 5 cu privire la situaţia din Republica Moldova. Această rezoluţie am gândit-o împreună cu partidele partenere din Republica Moldova, PAS şi PDA. Rezoluţia e una prin care se solicită autorităţilor din Republica Moldova să garanteze principiul reprezentării democratice şi să asigure că voinţa cetăţenilor e respectată, aşa cum a fost ea exprimată la alegerile de la Chişinău, să asigure principiul independenţei justiţiei şi să renunţe la practicile nedemocratice de politizare a sistemului de justiţie, să garanteze pluralismul politic şi să stopeze hărţuirea şi intimidarea liderilor din Opozitia şi toate persecuţiile şi intimidările contra membrilor Opoziţiei. De asemenea, cere să fie modificată legislaţia conform recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi OSCE, să respecte principiile internaţionale şi să garanteze un mediu care să permită societăţii civile şi ONG-urilor să funcţioneze. Rezoluţia arată poziţia PPE privitor la gravele derapaje de la democraţie care s-au produs în ultima perioadă în Republica Moldova”, a explicat Orban.

Liderul liberal a afirmat că, în discuţiile purtate cu comisarii europeni, a solicitat să nu fie afectate bugetele alocate pentru coeziune şi agricultură, în urma Brexitului.

„În discuţiile purtate în special cu comisarii europeni am abordat problema viitorului buget al UE, poziţia noastră clară ca în urm Brexitului să nu fie afectate bugetele alocate pentru coeziune şi pentru agricultură în special. (...) Am reiterat poziţia PNL de a sprijini un mecanism de creştere a subvenţiilor care se acordă la ha către România pentru a ajunge la un nivel cât mai apropiat de media subvenţiilor la nivel european”, a adăugat Orban.

O delegaţie formată din 30 de liberali a fost prezentă în perioada 6-8 noiembrie la Congresul PPE, de la Helsinki, unde a fost ales candidatul pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, respectiv Manfred Weber.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici