Video Parlamentarii au mutat cearta din Parlament în propriile sufragerii

  • Parlamentarii au mutat cearta din Parlament în propriile sufragerii
  • Dezbaterile din comisii par să lipsească, pe Whatsapp
  • Senatorii din comisia de muncă nu se înţeleg nici în grupul de Whatsapp
584 afișări

În Parlament domneşte, în sfârşit armonia... Asta pentru că aleşii lucrează acum online.

Certurile din sălile comisiilor s-au mutat pe grupurile de Whatsapp.„Pe acest grup de Whatsapp nu a va exista decât o exprimare a intenţiei de vot din partea senatorilor pentru fiecare proiect legislativ înscris pe ordinea de zi şi pentru fiecare amendament”, spune Florina Presadă, senator USR. 

Votul în comisii a ajuns însă un fel de joc de-a Baba Oarba. 

„E inacceptabil pentru că această procedură de lucru nu permite autentificare utilizatorului, noi nu ştim dacă în spatele unui număr de telefon se află senatorul respectiv sau un alt senator”, se plânge aceasta.  

Nemulţumiţi de modul cum decurg acum şedinţele sunt mulţi.

Alina Gorghiu, senator PNL, spune că „Nu există dezbatere, nu există verificare a cvorumului de şedinţă, nu există posibilitatea de a vota aspecte elementare de procedură” şi dă vina pentru asta pe PSD.

Senatorul PSD Liviu Pop nu este însă de acord. 
 
„Dacă nu vrem să muncim şi ne place doar să ieşim în evidenţă cu declaraţii, şi eu pot să spun că la ultimele două sau trei comisii pentru muncă, nu au fost prezenţi reprezentanţii puterii, la comisie, am fost doar noi de la PSD”, spune acesta.

În opinia sa, sistemul de comunicare prin Whatsapp e perfect funcţional.  
 
„S-a creat un grup de Whatsapp, s-au trimis proiectele de legi, inclusiv amendamentele cu mult timp înainte. Dacă cineva voia să intervină, putea, fără nicio problemă”, explică acesta.
 
Pe 19 martie, Parlamentul s-a reunit în prima şedinţă online din istoria sa, pentru a vota starea de urgenţă decretată de preşedinte. A fost unanimitate de voturi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici