PMP îl acuză pe Liviu Dragnea de epurare politică, întrucât nu mai are reprezentanţi în Biroul Permanent al Camerei/ Reacţia Camerei Deputaţilor

Liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, a acuzat, vineri, faptul că sesiunea parlamentară a debutat cu „epurări” la Camera Deputaţilor, el arătând că a fost informat de către PSD că PMP nu va mai avea reprezentanţi în conducerea acestui for.

642 afișări
Imaginea articolului PMP îl acuză pe Liviu Dragnea de epurare politică, întrucât nu mai are reprezentanţi în Biroul Permanent al Camerei/ Reacţia Camerei Deputaţilor

PMP îl acuză pe Liviu Dragnea de epurare politică, întrucât nu mai are reprezentanţi în Biroul Permanent al Camerei

„Această sesiune parlamentară a început cu epurări la Camera Deputaţilor. Astăzi dimineaţă am fost convocat la o şedinţă a liderilor grupurilor parlamentare, la orele 9.30, pentru a fi informat de către PSD că PMP nu va mai face parte din viitorul Birou Permanent. Deşi am făcut parte în prima sesiune pentru că suntem partid parlamentar, iar domnul Valeriu Steriu a fost chestor al Camerei Deputaţilor în urma negocierilor politice pe care le-am avut la începutul sesiunii, astăzi PSD, pentru că nu vrea să aibă voci incomode în BP, a trecut la executare”, a spus Tomac

El a arătat că a fost informat că PMP nu va fi reprezentat în BP, în condiţiile în care formaţiunea are mai mulţi parlamentari decât grupul parlamentar al ALDE.

„Ceea ce mi se pare catastrofal şi de neînţeles este de ce PNL şi USR a făcut front comun împotriva PMP în cadrul acestei negocieri murdare. E de neacceptat ca partide care se pretind în opoziţie cu PSD să participe la acest troc politic mizerabil. Am rămas consternat văzând că PNL şi USR a susţinut ca postul pe care PMP îl avea în BP să fie oferit minorităţilor naţionale”, a mai spus Tomac.

Întrebat dacă a fost încălcat algoritmul negociet de partide de la începutul sesiunii legislative, Tomac a răspuns: „S-a încălcat flagrant în condiţiile în care ALDE are mai puţin parlamentari decât PMP. Este un abuz fără seamăn, e o epurare politică în stil mafiot Dragnea pe care o condamnăm”.

La rândul său, deputatul PMP Valeriu Steriu a precizat că motivul acestei „epurări” ar consta în opoziţia pe care PMP a făcut-o la adresa preşedintelui Camerei, Liviu Dragnea.

„În urmă cu o lună atenţionam opinia publică şi presa cât de puţin prezent este preşedintele Camerei şi al BP, Liviu Dragnea, la aceste şedinţe. Vă invit să monitorizăm zi de zi de câte ori conduce lucrările. Acesta este probabil motivul - faptul că devoalăm aceste aspecte prin care un preşedinte de Cameră nu vine la 75-80% din şedinţe. Îl informăm pe domnul Dragnea că vom fi mai activi ca opozanţi”, a spus Steriu.

Bran: Grupul PMP are o pondere mai mică la Cameră decât minorităţile; au deja loc în BP la Senat

Secretarul Camerei Deputaţilor, Ioana Bran, a precizat, vineri, că grupul parlamentar al PMP nu mai are reprezentant în BP al Camerei în această sesiune parlamentară întrucât are o pondere mai redusă decât grupul minorităţilor şi în condiţiile în care are deja un loc în BP al Senatului.

„În urma discuţiilor şi negocierilor avute de liderii grupurilor parlamentare, grupul PMP nu mai are un loc de chestor în BP al Camerei. Acest loc este atribuit grupului parlamentar al minorităţilor”, a spus Bran, după şedinţa BP.

Întrebată de ce s-a ajuns la această situaţie, Bran a răspuns: „Conform regulamentului, aceste locuri în BP sunt atribuite conform ponderii grupurilor parlamentare. Grupul PMP are o pondere de 1,25, Cameră plus Senat, iar grupul minorităţilor are 0, 89. Având în vedere că la Senat grupul PMP are deja un loc, le mai rămâne un rest de 0,25. Ca atare grupul minorităţilor are o pondere mai mare decât grupul PMP”, a spus Bran.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici