PNL: Remanierea, un teatru de prost gust; Premierul Tudose să îi remanieze pe Viorel Ilie, Liviu Pop şi Florian Bodog

PNL afirmă că remanierea Guvernului Tudose este „un teatru de prost gust” care arată incapacitatea de a guverna şi îl somează pe premier să îi demită pe ministrul Viorel Ilie, ministrul Educaţiei, Liviu Pop şi pe cel al Sănătăţii, Florian Bodog, potrivit unui comunicat transmis vineri.

686 afișări
Imaginea articolului PNL: Remanierea, un teatru de prost gust; Premierul Tudose să îi remanieze pe Viorel Ilie, Liviu Pop şi Florian Bodog

PNL: Remanierea, un teatru de prost gust; Tudose să îi remanieze pe Viorel Ilie, L. Pop şi F. Bodog

“Premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD Liviu Dragnea au prezentat la miezul nopţii trecute una dintre cele mai dezgustătoare scene din cele 10 luni de guvernare, comparabilă cu episodul Grindeanu, intrat în istoria ridicolului politic post-decembrist”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL către MEDIAFAX.

Liberalii afirma că remanierea guvernamentală este “un teatru de prost gust pus în scenă de Mihai Tudose şi Liviu Dragnea care arată incapacitatea de a administra România”.

PNL consideră actuala formulă de guvernare şi-a dovedit limitele, iar dezastrul înregistrat până acum se va accentua pe fondul luptelor intestine din interiorul PSD.

“Liderii acestui partid nu sunt preocupaţi câtuşi de puţin de actul de guvernare, ci doar de exploatarea poziţiilor publice în interes personal, aceasta fiind şi miza reală a războiului din interiorul partidului de guvernământ dincolo de disimularea derizorie la care am asistat”, potrivit sursei citate.

PNL susţine că situaţia economică a României se va degrada în mod accelerat, întrucât guvernarea va deveni un câmp de bătălie subteran, în care sunt folosite instituţii şi resurse publice de către grupările Tudose - Dragnea.

Poziţia premierului Tudose nu poate fi un motiv de apreciere după ce el însuşi a votat pentru menţinerea în funcţie a miniştrilor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb în 25 septembrie, spune PNL.

“(…)minciuna este străvezie şi în afirmaţiile sale de noaptea trecută potrivit cărora cele două colege ale sale şi-ar fi anunţat intenţia de a demisiona imediat după declanşarea cercetării penale. Dacă aşa au stat lucrurile, ce rost ar mai fi avut tot acest circ? Mai mult decât atât, depăşeşte orice logică elementară situaţia absurdă în care a ajuns PSD în a supune votului şi deliberării demisiile unor miniştri, când este de domeniul evidenţei că într-o situaţie de acest tip există o singură opţiune: a se lua act!”, se arată în comunicat.

Premierul Tudose trebuie să îşi condiţioneze colegii din Camera Deputaţilor să permită continuarea anchetei în cazul Rovanei Plumb, pe care Liviu Dragnea a anunţat că o va bloca, dacă doreşte “să se ia în serios” spun liberalii.

Altfel nu poate pretinde că susţine ideea de integritate, de vreme ce se sprijină pe o majoritate care acţionează în sens contrar, împotriva recomandările făcute de Comisia Europeană”, se arată în comunicatul de presă.

Liberalii susţin că remanierea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, este confirmarea justeţei moţiunii iniţiate de PNL şi respinsă de majoritatea PSD-ALDE.

PNL îl somează pe Mihai Tudose să îl remanieze pe ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie

“Somăm premierul să-şi exercite prerogative funcţiei şi să procedeze la remanierea ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, indiferent de poziţia conducerii ALDE. Altfel, poveştile despre integritatea membrilor Guvernului nu sunt altceva decât vorbe goale. Menţinerea sa în funcţie ar fi o premieră, după ce a fost solicitată urmărirea penală şi dUpă ce PSD-ALDE a blocat deja în Senat cursul firesc al dosarului în Justiţie”, se arată în comunicat.

Partidul Naţional Liberal susţine şi necesitatea remanieri iministrului Educaţiei, Liviu Pop şi a ministrului Sănătăţii, Florian Bodog.

“În acelaşi timp, subliniem că este absolut necesară remanierea ministrului analfabet al Educaţiei, Liviu Pop, precum şi a ministrului plagiator al Sănătăţii, Florian Bodog, lipsit conştiinţă şi de scrupule. Menţinerea acestora în funcţie, care şi-au demonstrat crasa incompetenţă, nu arată altceva decât sfidarea sistematică la care sunt supuşi zi de zi românii”, susţine PNL.

Partidul Naţional Liberal menţine armat instrumentul moţiunii de cenzură pentru demiterea actulului Guvern, potrivit sursei citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici