Ponta, despre sechestru: Am pus la dispoziţie apartamentul pe care îl deţin

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, referitor la măsura sechestrului asigurător pe o parte din averea sa, că este "o procedură normală", menţionând că a pus la dispoziţia anchetatorilor apartamentul pe care îl deţine.

691 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre sechestru: Am pus la dispoziţie apartamentul pe care îl deţin

Ponta, despre sechestru: Am pus la dispoziţie apartamentul pe care îl deţin (Imagine Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Procurorul apreciază că toţi cei din dosar, nu doar eu, au produs un prejudiciu de 180.000 de lei şi eu, evident, am pus la dispoziţie apartamentul pe care îl deţin. (...) Citisem la ora 10.00 în presă, pe surse, că la ora 11.00 se va institui această măsură şi eram pregătit. (...) Aveam (contractul apartamentului - n.r.) şi l-am dat avocatei, l-a depus imediat. Soţia mea e europarlamentar, nu voiam să îi sechestreze contul sau altceva. Şi asta, până la urmă, e o procedură normală", a spus Ponta, la Antena 3.

Ponta a explicat totodată că, luni, la DNA, a avut loc o discuţie scurtă, iar procurorul a dispus o expertiză financiar-contabilă, la cererea sa.

"A fost o discuţie extrem de scurtă, procurorul a dispus, aşa cum era normal, o expertiză financiar-contabilă, eu sunt convins că în urma acestei expertize, care se finalizează în august, va rezulta ceea ce ANAF deja a spus şi celelalte instituţii ale statului, şi anume că în urmă cu 8 ani nu am eludat nici măcar un leu, vreo taxă şi nu am produs niciun prejudiciu, dar trebuie să existe o expertiză pentru asta. (...) De către procuror, dar la solicitarea noastră", a menţionat Ponta.

"Eu cred că toţi oamenii din această ţară, poate cu excepţia mea, că la mine nu se aplică, procurorul trebuie să dovedească că e vinovat, nu eu că sunt nevinovat, că eu pot să vă spun acum că sunt nevinovat", a mai spus Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a fost pus sub inculpare, luni, în dosarul "Turceni-Rovinari", în care este cercetat alături de Dan Şova, iar procurorii urmează să identifice bunurile acestuia, pentru ca o parte să fie puse sub sechestru. Procurorii i-au schimbat calitatea din suspect în inculpat, dar nu au luat în cazul premierului măsura controlului judiciar.

Ponta a mers la DNA în cârje şi a stat aproximativ 30 de minute, el spunând la ieşire că nu a dat declaraţii în dosarul în care este cercetat şi că pentru audieri va reveni în luna august, când se va finaliza expertiza financiar-contabilă dispusă în cauză.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a arătat luni, într-un comunicat de presă, că în dosarul "Turceni-Rovinari", procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de "inculpatul Victor-Viorel Ponta, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat «Ponta Victor-Viorel», în prezent prim-ministru al României, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, spălarea banilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici