Ponta: E important să nu rămânem cu sistemul actual de alegeri

BPN al PSD s-a reunit, luni, pentru a stabili, printre altele, mandatul delegaţiei care va merge la consultările de la Cotroceni legate de noul sistem electoral, preşedintele partidului, Victor Ponta, precizând, în debutul şedinţei, că este important să nu rămână actualul sistem de alegeri.

355 afișări
Imaginea articolului Ponta: E important să nu rămânem cu sistemul actual de alegeri

Ponta: E important să nu rămânem cu sistemul actual de alegeri (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Azi vreau să hotărâm mandatul delegaţiei care merge la consultările legate de noul sistem electoral şi vom anunţa care e opinia noastră la final. Nimeni nu trebuie să meargă cu o opinie bătută în cuie, pentru că atunci nu o să ne înţelegem. Noi spunem ce credem că este mai bine din punctul nostru de vedere, fiecare partid îşi spune punctul său de vedere", a spus Ponta în debutul şedinţei.

El a precizat că este important să nu rămână actualul sistem de alegeri.

"Un singur lucru e important: să nu rămânem cu sistemul actual – vorbesc pentru Parlament în primul rând - să găsim soluţii pentru reducerea numărului de parlamentari şi un sistem corect de alegere a Parlamentului, să găsim un sistem eficient pentru votul concetăţenilor noştri din Diaspora şi sistemul care să reflecte cel mai bine funcţionarea administraţiei publice locale", a explicat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici