Ponta: Guvernul român nu trebuie să dea Moldovei sfaturi sau indicaţii, ci să muncească împreună

Guvernul de la Bucureşti nu trebuie să dea Republicii Moldova sfaturi sau indicaţii, ci trebuie să muncească împreună cu autorităţile de la Chişinău, iar gazoductul Iaşi-Ungheni, care va fi deschis anul viitor, reflectă trecerea de la vorbe la fapte, a declarat premierul Victor Ponta.

424 afișări
Imaginea articolului Ponta: Guvernul român nu trebuie să dea Moldovei sfaturi sau indicaţii, ci să muncească împreună

Ponta: Guvernul român nu trebuie să dea Moldovei sfaturi sau indicaţii, ci să muncească împreună (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Guvernul de la Bucureşti nu trebuie să dea Moldovei nici sfaturi, nici indicaţii, ci trebuie să muncească împreună cu Guvernul din Moldova pentru a face viaţa oamenilor de pe cele două maluri ale Prutului mai bună decât este în acest moment.", a spus Ponta, prezent în Republica Moldova la ceremonia de inaugurare a gazoductului Iaşi-Ungheni, alături de premierul moldovean, Iurie Leancă, şi comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger.

La rândul său, premierul Iurie Leancă a arătat că Uniunea Europeană şi România au demonstrat că sunt parteneri strategici în acest proiect, iar sprijinul pentru zona energetică a devenit mult mai "solid" şi mai vizibil în ultimii ani.

"Odată cu darea în exploatare a gazoductului Ungheni-Iaşi, planificată pentru anul viitor, vom avea o cale adiţională de import al gazelor naturale. Am demarat împreună cu partenerii din Uniunea Europeană şi România pregătirile pentru următoarea etapă a proiectului, inclusiv extinderea gazoductului spre Chişinău", a spus Leancă.

El a apreciat că acest proiect derulat cu sprijinul Uniunii Europene reprezintă şi un nou pas pe drumul "lung şi complex" al integrării europene a Republicii Moldova.

Comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger, a asigurat că acest proiect va fi sprijinit în continuare de către Uniunea Europeană.

Proiectul de construcţie a conductei de gaz Iaşi-Ungheni are un buget de 26,49 milioane euro, din care 7 milioane euro reprezintă contribuţia financiară a Uniunii Europene.

Proiectul urmăreşte asigurarea unui nivel superior de securitate energetică pentru Republica Moldova şi partea estică a României, prin diversificarea surselor de alimentare cu gaz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici