Ponta, la depunerea candidaturii: Nu am nicio problemă de contracandidaţi. Am emoţii pentru 2016

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, marţi, la Biroul Electoral Judeţean Gorj, înaintea depunerii candidaturii pentru Colegiul 6, Târgu Jiu, la Camera Deputaţilor, că nu ştie cine mai candidează şi că nu are nicio problemă "de contracandidaţi", susţinând că are emoţii " mai ales pentru 2016".

389 afișări
Imaginea articolului Ponta, la depunerea candidaturii: Nu am nicio problemă de contracandidaţi. Am emoţii pentru 2016

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă are emoţii, Victor Ponta a răspuns: "Am emoţii şi pentru 2016, mai ales că acum.... or să mă voteze oamenii, dar în 2016 vreau să văd dacă va fi la fel", transmite corespondentul MEDIAFAX.

La întrebarea cum comentează posibila candidatură a liderului PP-DD, Dan Diaconescu, în judeţul Gorj, în acelaşi colegiu cu el, preşedintele social-democraţilor, Victor Ponta, a spus că nu ştie cine candidează şi că nu are nicio problemă în acest sens.

"Eu nu ştiu cine candidează şi repet nu am nicio problemă. Eu, unul, n-am nicio problemă de contracandidaţi, ci doar vreau să-i conving pe oamneni că echipa din 2004 merge mai departe", a declarat Ponta.

Ulterior, liderul PSD a declarat că "este posibil" ca USL să obţină toate cele opt colegii din Gorj cu peste peste 50 la sută din voturi.

"Eu consider că este un obiectiv rezonabil şi posibil ca USL să câştige cu peste 50 la sută toate cele opt colegii din Gorj. De altfel, în 2008, când eram separaţi de PNL, noi am avut patru colegii cu peste 50 la sută şi celelalte în apropiere, acum, împreună cu colegii liberali da, cred că vom câştiga toate cele opt colegii", a spus Ponta, după depunerea candidaturii la BEJ Gorj.

Referitor la posibila candidatură a lui Dan Diaconescu în Gorj, Ponta a mai spus, răspunzând unei întrebări, că "toată lumea e binevenită" în acest judeţ, dar că "mulţi au venit şi au plecat".

"Aveţi dumneavoastră, presa, o obsesie. Nu ştim dacă vine şi mulţi au venit şi au plecat. Toată lumea e binevenită la Gorj. Cum e vorba, lung e drumul Gorjului. Dar nu asta e problema, problema e că Gorjul e un judeţ dezavantajat de ceea ce s-a întâmplat în România după 1990. Încet-încet am început să reconstruim această zonă şi să dăm oamenilor o speranţă de a trăi aici, de a trăi o viaţă mai bună", a afirmat Ponta.

Liderul PSD a precizat că în cei opt ani de mandat ca deputat de Târgu Jiu şi-a onorat promisiunile făcute alegătorilor, astfel că mizează pe votul acestora în 9 decembrie, pentru cel de-al treilea mandat.

"Eu am totuşi opt ani de parlamentar de Târgu Jiu şi oamenii ştiu destul de bine de câte ori am vorbit cu ei, de câte ori am venit, de câte ori m-am ţinut de cuvânt şi m-am ţinut de fiecare dată de cuvânt. În rest, e o competiţie, că doar nu o să candidăm singuri, dar realitatea este că e vorba de o înţelegere între noi şi oamenii care ne-au votat în această perioadă şi îmi doresc să nu-i dezamăgesc. (...) Eu m-am mândrit foarte mult cu Gorjul şi cu Târgu Jiu, sper că şi ei se mândresc cu mine ca după 75 de ani să aibă un prim-ministru care să-i reprezinte, cred că pot să fac şi putem în această echipă să facem foarte multe pentru zonă", a precizat şeful PSD.

Victor Ponta a fost însoţit, la depunerea candidaturii la BEJ Gorj, de către reprezentanţi ai autorităţilor locale şi de senatorul Toni Greblă, care candidează pentru un nou mandat în judeţ.

La Biroul Electoral Judeţean Gorj au fost depuse listele complete de candidaturi din partea USL pentru Camera Deputaţilor şi Senat.

Victor Ponta şi Martin Schulz au fost împreună, în cursul după-amiezii de marţi, pentru a inaugura o staţie de epurare a apei, realizată la Bumbeşti Jiu cu fonduri europene nerambursabile, după care s-au deplasat la Târgu Jiu, unde au avut programe diferite pentru o scurtă perioadă de timp.

Astfel, în timp ce Victor Ponta şi-a depus candidatura la BEJ, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a vizitat cele două parcuri din oraş în care sunt expuse operele lui Constantin Brâncuşi, Coloana Infinitului, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor şi Masa Tăcerii.

Schulz şi Ponta s-au reîntâlnit apoi pentru a avea o discuţie comună cu şefii din administraţia locală a judeţului la Prefectura Gorj.

Conform programului oficial, miercuri, Schulz se va adresa plenului Parlamentului României, va avea întâlniri cu şefii celor două camere, precum şi cu preşedintele Traian Băsescu şi cu liderii grupurilor parlamentare ale PDL din Senat şi Camera Deputaţilor.

Prezenţa lui Schulz la Târgu Jiu a stârnit reacţii din partea PDL, europarlamentarul Theodor Stolojan exprimându-şi recent îngrijorarea că vizita respectivă va fi interpretată ca o implicare a preşedintelui Parlamentului European în campania electorală din România.

Premierul Victor Ponta candidează pentru al treilea mandat consecutiv de deputat în Colegiul 6 Târgu Jiu, marţi fiind ultima zi în care acesta îşi mai poate înregistra, în termenul legal, candidatura la Biroul Electoral Judeţean Gorj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici