Ponta: Minuni într-adevăr nu se pot face, nu o să putem dubla toate pensiile şi salariile în 6 luni

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat sâmbătă, la lansarea candidaţilor USL Bistriţa-Năsăud, că după ce USL va prelua guvernarea, "minuni într-adevăr nu se pot face", că nu se vor putea dubla toate pensiile şi salariile în şase luni, dar că încă din prima zi se pot respecta legile ţării.

1940 afișări
Imaginea articolului Ponta: Minuni într-adevăr nu se pot face, nu o să putem dubla toate pensiile şi salariile în 6 luni

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Victor Ponta a declarat, în faţa celor prezenţi la Sala Polivalentă din Bistriţa pentru lansarea candidaţilor USL la alegerile locale, că a discutat mult cu liderul PNL, Crin Antonescu, despre preluarea guvernării în acest moment.

"Vreau să vă transmit încrederea mea, pe care am dobândit-o împreună cu Crin (Antonescu - n.r.) discutând despre aceste decizii extrem de importante pe care, până la urmă, noi doi le-am luat. Dacă lucrurile vor merge bine, este meritul tuturor, dacă vom merge prost, este din cauza noastră, bineînţeles. Dar aşa este corect pentru un lider, să îşi asume aceste lucruri", a spus el.

Victor Ponta a afirmat că, împreună cu liderul PNL, a ajuns la concluzia că, în şase luni, nu se pot face minuni, iar USL nici nu va promite chestiuni precum dublarea pensiilor şi a salariilor.

"Am stat şi ne-am gândit împreună: minuni într-adevăr nu se pot face. Situaţia ţării şi a Europei este foarte dificilă. Nu, nu o să putem să dublăm toate pensiile şi salariile în şase luni, nu vom putea face mii de kilometri de autostradă în şase luni, nu o să putem să reparăm toate spitalele şi toate şcolile în şase luni. Nu se pot face aceste lucruri şi nici nu o să le promitem, fiindcă nu vreau să mai facem promisiuni de care nu ne putem ţine. Lumea s-a săturat de promisiuni şi de minciuni şi căderea de ieri (vineri - n.r.) a Guvernului este rezultatul direct al mult prea multor promisiuni şi minciuni de care oamenii s-au săturat", a declarat Ponta.

El a spus că, în pofida perioadei scurte până la alegerile generale, se pot face alte lucruri, încă din prima zi de guvernare USL.

"Sunt lucruri pe care le putem face începând din 7 mai, din ziua în care sper ca Parlamentul să învestească noul Guvern cu încrederea sa. Putem din prima zi să respectăm legile acestei ţări. Se poate face din prima zi. Putem, din prima zi, să ne cerem noi iertare, deşi nu noi am greşit, faţă de cei mai amărâţi oameni din această ţară, pensionarii cărora statul le-a furat. Asta se poate face. Putem, din prima zi, să spunem primarilor buni că nu trebuie să stea doi ani ca să-i semneze ministrul Dezvoltării Regionale utilizarea unor fonduri europene pentru binele comunităţii", a declarat Ponta.

El a mai spus că nu va face altora ceea ce lui nu îi place.

"Din prima zi pot să spun că ce mie nu îmi place nu o să-i fac nici altuia. Nu mi-a plăcut şi nu a fost corect ca banii noştri, ai tuturor, din bugetul României, din fondul de rezervă al primului ministru, să se ducă numai la preşedinţii, la primarii şi la afacerile PDL. Nu! Banii României trebuie folosiţi pentru toţi cetăţenii României, pentru toate consiliile judeţene, pentru toţi primarii acestei ţări, indiferent dacă sunt de la USL sau de la alt partid, atât timp cât au votul comunităţilor. Asta pot să fac din prima zi", a spus el.

Premierul desemnat a dat asigurări, totodată, că va organiza alegeri corecte în care nu se vor putea cumpăra voturi cu "bani furaţi".

"Pot din prima zi să vă asigur, ca om al legii care am pedepsit pe cei care au încălcat legea, că, în 10 iunie, o să avem alegeri corecte şi conform legii, că voturile nu se vor mai câştiga fiind cumpărate cu bani, de cei care au furat bani în aceşti ani şi cred că mă aude cineva, aici, la Bistriţa, care se gândea că aşa o să câştige voturi", a spus el.

Totodată, Victor Ponta a subliniat că nu va înlocui oamenii PDL cu cei ai USL, ci va numi în funcţii profesionişti.

"Pot să vă asigur că structurile Guvernului nu le vom schimba din PDL în USL. Trebuie să vină oameni cinstiţi, profesionişti care să-şi facă datoria faţă de stat şi nu faţă de şeful de partid. Asta se poate face din prima zi", a declarat el.

Premierul desemnat a spus că, deşi statul nu are atribuţii în crearea de locuri de muncă, îi poate ajuta pe cei în măsură să o facă.

"Putem, din prima zi, să spunem celor care creează locuri de muncă faptul că Guvernul, prin politicile sale, poate sprijini societăţile private să creeze locuri de muncă sau poate să gonească societăţile private care sunt sătule de controale, şpăgi, taxe şi nenumărate formalităţi. Asta se poate face din prima zi", a declarat el.

Ponta s-a declarat convins că pot fi făcute toate aceste lucruri.

"Altfel nu mi-aş fi asumat o uriaşă răspundere într-un moment extrem, extrem de dificil, dar sunt convins că putem face aceste lucruri doar dacă suntem uniţi şi dacă înţelegem că, dincolo de interesul nostru persoanl şi de partid, există un interes public mult mai important decât orice altceva", a conchis Victor Ponta.

El a declarat, tot sâmbătă, că punctele principale din programul de guvernare al USL, care priveau o eventuală guvernare după alegerile parlamentare, sunt "perfect valabile" şi acum.

USL a lansat, până acum, şapte programe constuind viziunea sa despre economie, educaţie, administraţie, agricultură, turism, mediu şi energie, printre promisiuni numărându-se crearea unui milion de noi locuri de muncă şi introducerea impozitului diferenţiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici