Premierul Dacian Cioloş i-a convocat la Guvern pe şefii din Sănătate

Premierul Dacian Cioloş a convocat sâmbătă după-amiază la Guvern mai mulţi reprezentantanţi ai factorilor de decizie din domeniul sănătăţii.

1474 afișări
Imaginea articolului Premierul Dacian Cioloş i-a convocat la Guvern pe şefii din Sănătate

Premierul Dacian Cioloş i-a convocat la Guvern pe şefii din Sănătate (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Întâlnirea va avea loc după ora 16.00, a anunţat Biroul de Presă al Executivului.

Ministerul Sănătăţii a publicat vineri lista celor 50 de spitale în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme la dezinfectanţi, nouă dintre aceste unităţi fiind din Capitală, acolo unde au fost trataţi şi răniţi din incendiul de la Colectiv.

Institutul Naţional de Endocrinologie Parhon, Spitalul de Urgenţă Pantelimon, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Spitalul Sf. Ştefan, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino, Spitalul de Nefrologie Carol Davila şi Spitalul Universitar de Urgenţă sunt cele nouă unităţi clinice din Capitală în care rezultatele au fost neconforme în ceea ce priveşte dezinfectanţii folosiţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri seara că aşteaptă din partea Ministerului Sănătăţii o analiză "exactă" şi un "plan clar"de măsuri de urgenţă în legătură cu situaţia dezinfectanţilor.

În jur de 700 de persoane s-au adunat vineri seara la protestul organizat iniţial în Piaţa Universităţii pe tema sănătăţii. Similar cu protestele după tragedia de la Colectiv, manifestanţii au plecat în marş spre Guvern, după o oprire la Ministerul Sănătăţii. Ei au cerut aici demisia ministrului Sănătăţii şi au scandat: "Achimaş, pe făraş", "Solidaritate pentru sănătate", "Sănătate pentru toţi, nu doar pentru mafioţi".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici