Video DECLARAŢIA ZILEI - Premierul Cioloş, despre ministrul Comunicaţiilor Marius Bostan: O să am o discuţie cu el. Aceste declaraţii nu reprezintă Guvernul - VIDEO

Premierul Dacian Cioloş a declarat că va avea o discuţie cu ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, despre afirmaţiile pe care acesta le-a făcut - îndemnându-i pe profesori să-şi dea demisia dacă se plâng de salariile mici - întrucât declaraţiile "nu reprezintă Guvernul".

1032 afișări

Premierul a spus că afirmaţiile făcute de ministrului Comunicaţiilor nu reprezintă punctul de vedere al Guvernului şi că va avea o dicuţie cu acesta, în aşa fel încât situaţia să nu se mai repete, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am spus clar că nu este un punct de vedere nici al meu, nici al Guvenului. Aceste declaraţii nu reprezintă Guvernul. Am cerut într-un mod clar şi ferm domnului ministru să-şi ceară scuze şi să se dezică de astfel de concepte care nu reprezintă Guvernul. Dânsul a făcut acest lucru. O să am o discuţie cu dânsul legat de aceste lucruri şi sper să nu se mai întâmple", a declarat Cioloş.

Dragnea:  Nu cred că cineva normal la cap se poate gândi că în România trebuie să pui părinţii să plătească şcoala

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că îl consideră pe premierul Dacian Cioloş un om de bună credinţă, dar că va plăti dacă nu renunţă la anumiţi miniştri, printre care şi Marius Bostan, precizând că şeful Executivului i-a spus că se gândeşte în legătură cu remanierile până la 15 iulie.

''L-am considerat (pe Dacian Cioloş - nr) că este un om de bună credinţă, dar nu este suficient dacă în continuare cauţionează prin menţinerea în Guvern a unor asemenea oameni. Declaraţiile dlui Bostan, dincolo de faptul că sunt nefireşti... şi dumnealui (Marius Bostan - n.r.) şi dna Prună au depus un jurământ în care spun că jură cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie - sigur pe Constituţie, nu ştiu dacă şi pe Biblie - că vor respecta Constituţia, legile ţării şi drepturile fundamentale şi libertăţile individuale. Prin această atitudine arată că au jurat strâmb. Dacă primul ministru vrea să menţină în continuare în Guvern membri care au jurat strâmb în faţa întregii ţări este decizia lui, dar este o decizie greşită şi îl va costa sigur'', a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă a primit vreun răspuns din partea premierului la solicitarea de a-i schimba pe miniştrii Agriculturii şi Justiţiei, liderul social-democrat a răspuns negativ.

''A spus că se mai gândeşte până la jumătatea lunii iulie. Eu nu pun presiune. Este decizaia dumnealui, dar până la urmă este guvernul lui, al preşedintelui Iohannis, dar astea sunt declaraţii care jignesc întreaga populaţiei din România. Până la urmă discutăm de dreptul la educaţie, de viitorul acestei ţări, discutăm de Declaraţia Universală a drepturile omului, de drepturile fundamentale pe care aceşti oameni le considetră un moft sau un lux. Nu cred că cineva normal la cap se poate gândi că în România trebuie să pui părinţii să plătească şcoala, în condiţiile în care sunt foarte multe familii care nu îşi permit aşa ceva şi cred că fiecare copil din România şi de oriunde din lume trebuie să aibă dreptul la educaţie, la o viaţă mai bună'', a adăugat preşedintele PSD.

Marius Bostan declara că: "Unii profesori pur şi simplu îşi bat joc de meseria lor şi spun că au salarii mici. Domnule, mergi acasă, dă-ţi demisia! Dar nu să îţi baţi joc de viitorul copilului. Justificarea că am salariu mic e o imbecilitate. Am salariu mic, îmi dau demisia, mă apuc de altă muncă dacă nu îmi place meseria asta. Vorbele mele poate sunt brutale. Dacă fiecare părinte ar plăti 100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis".

Ulterior, ministrul a afirmat că regretă că declaraţiile sale au fost interpretate. Într-o postare pe Facebook intitulată "Dragi prieteni din online şi din media", ministrul a scris că se bucură de interesul pe care l-a stârnit, dar e trist şi regretă pentru că declaraţiile sale sunt folosite în scopuri politice, postarea fiind publicată în condiţiile în care premierul Dacian Cioloş i-a cerut să îşi ceară scuze şi să vină cu clarificări.

"Mă bucur să văd că o declaraţie făcută în cadrul unei conferinţe a stârnit atâta interes, deşi trebuie să recunosc că sunt trist când văd că aceasta este folosită în scopuri politice. Regret că sunt interpretate declaraţiile într-un mod în care nu am gândit. Am afirmat, răspunzând la o întrebare din sală, că profesorii au salarii mici şi că răspunsul la această problemă este crearea unei pieţe competitive a învăţământului. Sunt criticat pentru că am spus că la buget nu sunt suficienţi bani pentru a creşte salariile tuturor profesorilor, deşi cifrele arată că ne apropiem de un deficit de 3% iar o depăşire a acestuia nu este o soluţie", scria ministrul Comunicaţiilor pe reţeaua de socializare.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici