Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, fostul liberal Cristinel Bîgiu, a semnat adeziunea la PSD

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, fostul liberal Cristinel Bîgiu, a declarat, joi, într-o conferinţă comună susţinută cu preşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, că a semnat adeziunea la formaţiunea social-democrată, astfel că "de azi (n.r. - joi) este membru PSD".

350 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, fostul liberal Cristinel Bîgiu, a semnat adeziunea la PSD

Preşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală (S), şi preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu (D) (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Cristi Bîgiu a declarat că s-a alăturat echipei PSD împreună cu mai mulţi primari PSD, PDL, dar şi cu mai mulţi consilieri, precizând că trecerea sa de la PNL la formaţiunea social-democrată "nu a fost o decizie uşoară", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Începând de astăzi (n.r. - joi) sunt membru al PSD. M-am alăturat echipei PSD cu 18 primari PNL şi şase primari PDL şi împreună cu o parte din consilieri. Am fost ales în vara lui 2012 preşedinte al Consiliului Judeţean pe listele USL. Din acest moment, configuraţia Consiliului este următoarea: 16 PSD cu preşedintele, 3 PNL, 2 independenţi, 7 PDL, 3 PPDD. În cei doi ani de mandat am avut o foarte bună colaborare cu consilierii PSD şi cu cei ai PNL", a spus Bîgiu.

El a explicat că în ultima vreme a încercat să facă o şedinţă extraordinară pentru a putea semna un contract de finanţare de două milioane de euro pentru reabilitarea termică a Spitalului Judeţean, dar o parte din consilierii PPDD şi toţi consilierii PDL au lipsit.

"Nu am putut face cvorumul de două treimi pentru a putea aproba finanţarea şi a putea reabilita termic spitalul. E unul din lucrurile care m-au făcut să continui colaborarea cu consilierii PSD şi cu primarul Constantin Boşcodeală, pentru continuarea proiectelor judeţului Buzău. La Buzău, şi după desfiinţarea USL alianţa a funcţionat, iar modul în care a funcţionat m-a făcut să iau această decizie. Nu a fost o decizie uşoară, dar am făcut-o pentru binele judeţului", a declarat Bîgiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean a adăugat că trecerea sa la PSD nu ar fi avut la bază înţelegeri ascunse ori promisiuni că va fi susţinut de PSD pentru un nou mandat în fruntea Consiliului, singurele înţelegeri fiind potrivit, lui Bîgiu, cele ce ţin de ”continuarea proiectelor pentru judeţul Buzău".

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, preşedintele PSD Buzău, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Constantin Boşcodeală, a declarat că, odată cu venirea la PSD a lui Cristi Bîgiu, echipa "a crescut calitativ şi cantitativ".

”Mă bucur că domnul Bîgiu s-a alăturat echipei PSD, care astfel a crescut calitativ şi cantitativ. Lucrurile vor merge din ce în ce mai bine în judeţ, sunt foarte sigur că preşedintele Ponta va ajunge preşedintele României. Le spun bine au venit şi succes noilor colegi”, a declarat Boşcodeală.

Liderul PSD a recunoscut şi faptul că unii social-democraţi nu privesc cu ochi buni venirea în partid a lui Cristi Bîgiu şi a altor lideri care până acum au avut altă coloratură politică.

"Colegii mei privesc bine venirea domnului Bîgiu, am avut discuţii, există şi membri de partid care au propria viziune, dar nu e viziunea partidului, partidul vede altfel lucrurile, eu spun că toţi aleşii locali sunt bineveniţi în PSD”, a mai spus liderul PSD Buzău, Constantin Boşcodeală.

Boşcodeală şi-a exprimat şi convingerea că ordonanţa privind migraţia aleşilor locali va trece de Senat, deşi a fost respinsă de Camera Deputaţilor: ”Sunt sigur că va trece ordonanţa. Cred că un număr de parlamentari de-ai noştri n-au privit cu tot interesul faptul că în Parlament trebuie să fii prezent şi să votezi ordonanţele de urgenţă ale propriului guvern” a conchis Boşcodeală.

Optsprezece primari PNL, între care cel din Râmnicu Sărat, şi şase edili PDL au trecut la PSD, decizia fiind luată după o întâlnire cu liderul PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, şi cu şeful Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu.

Bîgiu s-a înscris în PSD după ce a fost membru PNL aproximativ 20 de ani.

Preşedintele PNL Buzău, deputatul George Scutaru, a confirmat, joi, că şeful Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu, vicepreşedinte al filialei liberale, a părăsit partidul şi "a bătut palma cu PSD", el apreciind că astfel Bîgiu a cedat presiunilor şi promisiunilor social-democraţilor.

În urmă cu o săptămână, surse din PNL spuneau că plecarea lui Cristi Bîgiu din partid este aproape certă şi că negocierile acestuia cu liderii social-democraţi sunt avansate.

Cristinel Bîgiu şi-a început cariera politică în PNL în anii '90, fiind pe atunci şef al Tineretului Naţional Liberal. La alegerile din anul 2004, el a fost ales, pe listele PNL, consilier judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, iar un an mai târziu, în guvernarea Tăriceanu, a fost numit prefect de Buzău. În anul 2007, Bîgiu a fost numit şef al ANRSC, iar în anul 2008 a candidat la parlamentare, obţinând un mandat de senator din partea PNL. În anul 2012, Cristi Bîgiu a fost desemnat candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Buzău, după luni întregi de scandal cu social-democraţii, care l-au susţinut pe Victor Mocanu. În cele din urmă, Mocanu a candidat ca independent, fiind susţinut de preşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, iar Bîgiu a candidat pe listele USL, adjudecându-şi mandatul de preşedinte al CJ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici