Preşedintele Klaus Iohannis, în vizită de lucru în landul Bavaria: Va exista o comisie bavaro-românească pentru relaţii politice şi economice

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, înaintea convorbirii tête-à-tête cu prim-ministrul Guvernului Landului Bavaria, Markus Söder, că va fi înfiinţată o comisie între Bavaria şi România, importantă pentru relaţiile politice şi economice dintre cele două părţi.

326 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis, în vizită de lucru în landul Bavaria: Va exista o comisie bavaro-românească pentru relaţii politice şi economice

Preşedintele Klaus Iohannis, în vizită de lucru în landul Bavaria din Germania

"Este în general cunoscut că relaţiile între România şi Bavaria sunt relaţii foarte deosebite. Avem o relaţie care durează de mulţi mulţi ani. (...) Aş dori, în acest context, să menţionez faptul că mi se pare foarte important că guvernul românesc şi cel bavarez din nou se întâlnesc. Va exista o comisie bavaro-românească şi lucrul acesta este foarte important nu doar pentru relaţiile politice ci şi pentru relaţiile economice între investitori români şi bavarezi. Astăzi încă avem posibilitatea să vorbim despre teme europene. În acest sens sunt sigur că vom vorbi şi despre ceea ce am făcut noi în Europa. Doresc să spun că România, în ceea ce priveşte preşedinţia Consiliului UE, a primit foarte multă susţinere din partea guvernului bavarez. Avem teme ca şi Brexit, ca şi bugetul pentru următoarea perioadă şi multe alte teme", a afirmat Klaus Iohannis la sediul Guvernului Landului Bavaria.

Markus Söder, premierul Guvernului Landului Bavaria a declarat că România, din punct de vedere geografic, este importantă pentru Europa.

 

"România este un partener foarte important în Europa, pentru Bavaria este foarte important. Suntem cei care construiesc punţi pentru Europa. Credem că această Europă nu este condusă doar central din Bruxelles şi nu se mişcă doar între Germani şi Franţa şi interesul şi parteneriatul acesta pentru ţările mai mici ale Europei este foarte important şi din Sud Estul Europei este foarte important pentru noi. România, din punct de vedere geografic, este foarte importantă pentru Europa. Cu atât mai important este respectul între cele două ţări", a afirmat acesta.

Ştirea iniţială 

Klaus Iohannis va efectua, marţi, o vizită de lucru în landul Bavaria din Germania, unde va ţine un discurs în faţa Guvernului regiunii respective. Şeful statului va participa la o întâlnire a parlamentarilor Uniunii Creştin-Sociale din Bundestag, unde va prezenta viziunea României asupra Europei.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua marţi, 7 ianuarie a.c., o vizită de lucru în landul Bavaria, Republica Federală Germania. În cadrul vizitei, Preşedintele României va participa la şedinţa Guvernului landului Bavaria, unde va susţine o alocuţiune şi va avea un dialog cu membrii guvernului de land cu privire la relaţiile bilaterale şi actualitatea europeană. De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu domnul Markus Söder, Prim-ministrul Guvernului landului Bavaria şi Preşedinte al Uniunii Creştin-Sociale (CSU)", arată un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Klaus Iohannis va discuta cu parlamentarii CSU despre priorităţile agendei europene.

"Totodată, Preşedintele României va participa la întâlnirea anuală a grupului parlamentar al CSU din Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), care va avea loc la abaţia Seeon, din Bavaria. Cu acest prilej, Preşedintele Klaus Iohannis va avea o prezentare cu privire la viziunea României referitoare la viitorul Europei şi, de asemenea, va purta un dialog despre priorităţile agendei europene", potrivit comunicatului.

Reuniunea grupului parlamentar CSU are loc în contextul în care Germania va prelua, în a doua jumătate a anului, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

"Reuniunea grupului parlamentar CSU din Bundestag este o întâlnire tradiţională, care marchează, la începutul anului, un moment important pentru viaţa politică din Germania. Obiectivele reuniunii sunt discutarea priorităţilor agendei Guvernului şi a Parlamentului federal pentru anul respectiv şi dezbaterea provocărilor actuale cu invitaţi din Germania şi din străinătate. Întâlnirea este cu atât mai relevantă cu cât, în a doua jumătate a anului 2020, Germania va deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. În cursul vizitei de lucru, Preşedintele României va avea o întrevedere cu doamna Ilse Aigner, Preşedintele Parlamentului landului Bavaria", conform Preşedinţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici