Prima şedinţă de Guvern, după adoptarea moţiunii. Dăncilă vrea ca Executivul să aprobe rectificarea bugetară şi achitarea facturilor pe PNDL

Viorica Dăncilă a anunţat că vrea ca Guvernul să aprobe, în şedinţa de vineri, mai multe hotărâri ale Executivului prin care să fie aprobată rectificarea bugetară şi să fie achitate facturile din PNDL 1 şi PNDL 2.

2742 afișări
Imaginea articolului Prima şedinţă de Guvern, după adoptarea moţiunii. Dăncilă vrea ca Executivul să aprobe rectificarea bugetară şi achitarea facturilor pe PNDL

Prima şedinţă de Guvern, după adoptarea moţiunii. Indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada Braşov-Tg.Mureş-Cluj-Oradea

„Nu putem să blocăm adminstraţia locală. Eu aş vrea să dăm hotărâre de Guvern să achităm şi toate facturile din PNDL 1, PNDL 2. Eu m-aş bucura ca mâine să dau hotărârea de Guvern pentru rectificarea bugetară. Să dau hotărârea de Guvern pentru achitarea facturilor pe PNDL 1 şi PNDL 2, pentru că mi-e frică de faptul că următorul Guvern va întrerupe acest program”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi seara, la România Tv.

Aceasta a mai vorbit despre aprobarea unor hotărâri de Guvern pentru ca românii din Drobeta-Turnu Severin sau Focşani „să nu rămână fără căldură” şi pentru deblocarea situaţiei la spitalul din Săcele.

„Să dau hotărâre de Guvern pentru ca la Severin, Focşani, unde mai avem, oamenii să nu rămână fără căldură. Să dau hotărâre de Guvern pentru spitalul de la Săcele unde există o situaţie de blocaj şi oamenii au nevoie de spital în acea zonă. Deci sunt câteva hotărâri de Guvern pe care le aveam deja programate şi pe care vreau mâine să le adopt. Sper că voi putea face toate acest lucruri mâine”, a explicat premierul.

Liderul PSD a mai spus că proiecţia bugetară va fi afişată, săptămâna viitoare, pe site-ul Ministerului de Finanţe.

„Noi aveam bani şi pentru creşterea pensiilor, aveam bani pentru tot. O să afişăm pe site-ul Ministerului Finanţelor, săptămâna viitoare, proiecţia bugetară”, a conchis Dăncilă.

Şedinţa Executivului are loc vineri, de la ora 11.00. Este prima reuniune a Executivului, după ce a fost retrasă încrederea în Cabinetul Dăncilă, prin adoptarea moţiunii de cenzură, în plenul reunit de joi al Parlamentului.

Indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada Braşov-Tg.Mureş-Cluj-Oradea ar putea fi astăzi reaprobaţi

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de vineri reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea”. Viorica Dăncilă a anunţat că Executivul ar putea discuta vineri şi rectificarea bugetară pe anul 2019.

Astfel, pe agenda Guvernului apare un proiect de hotărâre privind reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Autostrada Braşov-Târgu Mureş - Cluj - Oradea".

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei de vineri vizează reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Pavilion de Medicină Operaţională-Politraumă în cazarma 1053 Craiova"

Totodată, Executivul va discuta şi un proiect de hotărâre privind modificarea descrierii tehnice şi actualizarea valorilor de inventar ale unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Guvernul Dăncilă ar putea modifica, vineri, anexa nr.1 la Hotărârea Guvernului nr.1350/2001 privind atestarea domeniului public al judeţului Dâmboviţa, precum şi al municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţul Dâmboviţa.

Alte proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei de vineri:

- Proiect de hotărâre pentru modificarea art.11 alin. (1) şi (2) din Hotărârea Guvernului nr. 43/2015 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Fitosanitare şi a anexei nr.3 la Hotărârea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor

- Proiect de hotărâre privind transmiterea unor imobile aflate în domeniul public al statului, din administrarea Serviciului de Informaţii Externe în administrarea Regiei Autonome ''Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat''

- Proiect de hotărâre privind privind acordarea cetăţeniei române domnului -Zhukov Petr-

-Proiect de hotărâre privind acordarea cetăţeniei române doamnei -Moscalu Serafima-”.

Deşi nu apare pe ordinea de zi, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că vineri va fi adoptată şi rectificarea bugetară pe anul 2019.

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a afirmat, însă, că Guvernul nu va discuta vineri o rectificare bugetară, ci o hotărâre de Guvern care va aloca primăriilor 1,4 miliarde de lei, urmând ca rectificarea bugetară de toamnă să apară la finele lunii noiembrie, a declarat luni ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

Teodorovici a precizat că banii, prevăzuţi în OUG de rectificare a bugetului din august, din vor fi daţi unităţilor administrativ-teritoriale (UAT) indiferent de rezultatul moţiunii de joi. Suma alocată acoperă o mare parte din cheltuielile de funcţionare ale primăriilor, salarii, cheltuieli sociale, precum şi o parte din achiziţiile de bunuri şi servicii. „Sumele vor fi distribuite total transparent”, a spus ministrul.

Taguri:
guvern,
autostradă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici