Primarul oraşului Sibiu, Klaus Iohannis, cercetat pentru neglijenţă în serviciu - surse

Primarul oraşului Sibiu, Klaus Iohannis, propus pentru funcţia de premier, este cercetat din 1 octombrie de procurorii Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia pentru neglijenţă în serviciu în legătură cu restituirea unor terenuri către persoane care nu îndeplineau condiţiile, susţin surse judiciare.

718 afișări
Imaginea articolului Primarul oraşului Sibiu, Klaus Iohannis, cercetat pentru neglijenţă în serviciu - surse

Primarul oraşului Sibiu, Klaus Johannis, cercetat pentru neglijenţă în serviciu - surse (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/MediafaxFoto)

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, este anchetat, din 1 octombrie, pentru retrocedarea unor terenuri către persoane care nu îndeplineau condiţiile, din anul 2005.

În 12 iunie 2006, procurorii Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia au început urmărirea penală faţă de primar şi faţă de alte persoane, un notar public, un consilier juridic la Primăria Sibiu, dar şi secretarul Primăriei Sibiu, dosarul fiind apoi trimis la DIICOT, anchetatorii apreciind că este vorba despre un grup infracţional organizat.

Procurorii DIICOT şi-au declinat competenţa în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), din cauză că notarul public din dosar ar fi eliberat în fals mai multe certificate de moştenitor prin care o persoană de naţionalitatea germană a devenit succesorul unor rude pe care nu putea să le moştenească conform legii.

Ulterior eliberării actelor notariale, folosite în baza Legii 10/2001, mai multe imobile din Sibiu au fost revendicate, între care şi un imobil în care funcţiona o grădiniţă.

Klaus Johannis a fost cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în legătură cu trei dispoziţii de primar prin care s-a dispus restituirea a trei terenuri, fără să se menţioneze şi construcţiile de pe acele terenuri.

Procurorii DNA au reţinut că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice şi, în 24 septembrie, au disjuns dosarul şi l-au trimis înapoi procurorilor Curţii de Apel Alba Iulia.

Din 1 octombrie, procurorii îl cercetează pe Klaus Johannis pentru neglijenţă în serviciu.

PSD, PC, UDMR, PNL şi minorităţile i-au adresat, miercuri, o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu în care îl anunţă că îl susţin, din poziţia unei noi majorităţi parlamentare, pe Klaus Iohannis ca premier.

Primarul Sibiului Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că a acceptat propunerea de a fi nominalizat pentru postul de premier din partea PNL-PSD-PC-UDMR şi a grupului minorităţilor naţionale.

Preşedintele Traian Băsescu a invitat partidele la Cotroceni la ora 17.00 pentru a le prezenta concluziile consultărilor legate de situaţia politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici