PSD cere demisia ministrului Sănătăţii pentru proasta gestionare a crizei din Argeş. "Guvernul tehnocrat este puternic virusat! Şi frustrat! Şi nevaccinat!"

Liderii PSD au finalizat textul moţiunii simple "Guvernul tehnocrat este puternic virusat! Şi frustrat! Şi nevaccinat!", care va fi depusă împotriva ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, documentul urmând să fie discutat, marţi, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD

PSD cere demisia ministrului Sănătăţii pentru proasta gestionare a crizei din Argeş. "Guvernul tehnocrat este puternic virusat! Şi frustrat! Şi nevaccinat!" (Imagine: Bogdan Stamatin / Mediafax Foto)

Conform draftului moţiunii, obţinut de MEDIAFAX, PSD îi cere ministrului Sănătăţii să îşi dea demisia, pentru că a demonstrat că nu este capabil să gestioneze o criză precum cea care a izbucnit la Argeş.

”Dacă nu sunteţi în stare să aflaţi cauza îmbolnăvirilor, să coordonaţi modul de intervenţie, sau măcar să comunicaţi cetăţenilor măsurile ce se impun, este cazul să recunoaşteţi că nu aveţi capacitatea de a gestiona un sistem medical şi să lăsaţi profesioniştii să intervină! Sănătatea nu este o joacă, domnule ministru, ci un lucru fundamental pentru România! Până nu este prea târziu, faceţi un gest de onoare şi plecaţi, copiii noştri merită un sistem medical care să intervină la timp, merită implicare totală, ceea ce dumneavoastră aţi arătat că vă lipseşte cu desăvârşire! Ajunge cu experimentele, cu diletantismul şi nepăsarea, spre binele copiilor noştri!”, se mai arată în draftul moţiunii depuse de PSD.

Pe de altă parte, liderii PSD cer continuarea politticilor asumate de guvernul Ponta.

”Vă solicităm, domnule ministru, să respectaţi şi să definiţi în perioada imediat următoare programele de intervenţii asumate de PSD vizând: promovarea alăptării, profilaxia malnutriţiei la copii cu greutate mică la naştere, alimentaţia sănătoasă şi profilaxia obezităţii la copil, creşterea accesului la îngrijiri adecvate în unităţi regionale pentru nou-născuţi cu risc de deces neonatal, întărirea capacităţii de screening neonatal, actualizarea/elaborarea ghidurilor de practică inclusiv pentru asistenţii medicali comunitari, moaşe cu promovarea managementului integrat al bolilor copilului, formarea personalului din asistenţa medicală primară, maternităţi, ONG”, se arată în moţiunea simplă.

În draftul moţiunii, PSD are trei puncte în care îi solicită ministrului Sănătăţii să ia măsuri de urgenţă pentru reformarea sistemului sanitar în aşa fel încât să preîntâmpine cazuri precum cel al bebeluşilor de la Argeş.

”În primul rând, întărirea capacităţii administrative şi de intervenţie a Ministerului Sănătăţii în problemele de sănătate publică prin: reorganizarea sistemului de sănătate publică din România astfel încât să existe capacitatea de inspecţie şi control pentru identificarea, eradicarea şi prevenirea focarelor ce reprezintă pericole pentru sănătatea publică a românilor!

În al doilea rând, este imperios necesară definirea unor protocoale şi proceduri de funcţionare ale sistemului de sănătate publică, a unor standarde minimale ce trebuie îndeplinite de fiecare furnizor de servicii medicale, de la medicul de familie, ambulatoriile de specialitate, spitale care să aibă ca şi scop pe lângă tratarea cazurilor apărute şi informarea populaţiei cu un set minimal de cunoştinţe necesare.

Totodată, este necesară stabilirea la nivelul guvernului României a procedurilor necesare pentru constituirea unui centru unic de coordonare interministerial pentru problemele de sănătate publică care să reunească toate domeniile implicate în rezolvarea cazurilor şi prevenirea apariţiei altor cazuri în care să participe reprezentanţii domeniilor conexe: agricultură, mediu, administraţie, alte instituţii, pe lângă domeniul medical, similar departamentului pentru situaţii de urgenţă”, sunt cele trei puncte solicitate de PSD.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 79 comentarii
Taguri:
PSD ,
MINISTERUL SANATATII ,
demisie ,
motiune simpla ,
ministrul sanatatii
COMENTARII
  • PSD- ist 22 feb 2016

    PÂNĂ ŞI BĂSESCU A RECUNOSCUT PUBLIC MERITELE ŞI CALITĂŢILE DEOSEBITE ÎN MATERIE DE POLITICĂ EXTERNĂ ALE LUI NĂSTASE.EL A FOST MINISTRU DE EXTERNE,PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR, PREMIER.ARE RECUNOAŞTERE INTERNAŢIONALĂ ÎN TOATE CANCELARIILE OCCIDENTALE,ÎN SUA ETC.

  • autorALOOO ORDINAR PSD IST 22 feb 2016

    MAI MULT PANA SI MUNTENEGRU IN MARE RAZBOI PE VREMEA LUI NASTASE.PANA SI EI AU FACUT PACE SI ACUM ADERA LA NATO.PANA SI EI NEAU PRINS DIN URMA.TU CREi CA DUPA 25 DE ANI E SUFICIENT SA INTRI IN NAT ? SCURSURA PSD ISTA.CE FACEM CA SANTEM CEI MAI SARACI DIN UE INCA DIN VREMEA LUI PONTA.ZI SCURSURA

  • autorALOOO ORDINARUL DE SUB MINE NU MINTI 22 feb 2016

    CU BULETINUL CIRCULAM SI DACA ERA PREMIER UNUL DE LA SOCOLA.CACI TOATE TARILE EUROPEI DE EST AU CAPATAT ACEST DREPT.PROBLEMA GRAVA E CA NASTASE ASTA ESTE UN IMPOSTOR CARE A FACUT PUSCARIE DE DOUA ORI DOAR PANA IN ACEST MOMENT

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Ce părea doar un zvon a devenit realitate. Anunţul neaşteptat facut de Gabriela Firea în direct