PSD răspunde solicitării PNL: Ponta a fost la datorie toată ziua,a pus problemele ţării pe prim-plan

PSD a dat un răspuns solicitării PNL referitoate la amânarea lansării candidaturii la prezidenţiale a premierului Victor Ponta, precizând că acesta ”şi-a făcut pe deplin datoria în ceea ce priveşte inundaţiile” întreaga zi şi că a pus ”problemele ţării pe primul plan”.

116 afișări
Imaginea articolului PSD răspunde solicitării PNL: Ponta a fost la datorie toată ziua,a pus problemele ţării pe prim-plan

PSD răspunde solicitării PNL: Ponta a fost la datorie toată ziua,a pus problemele ţării pe prim-plan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, susţine într-un comunicat remis MEDIAFAX că ”premierul şi-a făcut pe deplin datoria în ceea ce priveşte inundaţiile”.

”Am luat act cu mare surprindere de solicitarea făcută de PNL, conform căreia preşedintele PSD, Victor Ponta, ar trebui să îşi amâne anunţul candidaturii la Preşedinţie. Dacă ar fi urmărit ce s-a întâmplat astăzi în ţară, cei din PNL ar fi văzut şi că premierul a fost la datorie toată ziua, că a pus problemele ţării pe primul plan şi a lăsat preocupările de ordin politic. Victor Ponta s-a comportat ca un om de stat, ceea ce nu se poate spune despre liderii noii Alianţe DA, care după congresul trădării naţionale s-au ascuns”, susţine Şova.

El precizează că ziua de 29 iulie este foarte importantă pentru mulţi dintre români deoarece este ziua în care a avut loc referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu din 2012.

”PNL s-a compromis şi crede că poate diminua din impresia proastă lăsată de predarea partidului către oamenii lui Traian Băsescu, dacă ar reuşi să treacă sub tăcere semnificaţia zilei de 29 iulie”, mai spune purtătorul de cuvânt al PSD.

PNL îi solicită premierului Victor Ponta să renunţe la evenimentul pregătit pentru a-şi lansa candidatura pentru alegerile prezidenţiale şi să-l reprogrameze pentru un momentul în care situaţia inundaţiilor din ţară se va ameliora.

”Îi cer lui Victor Ponta să renunţe la evenimentul de astăzi, de lansare a candidaturii sale pentru alegerile prezidenţiale şi să îl reprogrameze pentru o dată ulterioară, după ce va trece situaţia critică în care se află în prezent mai multe zone din ţară, afectate de inundaţii şi viituri puternice. A face un eveniment fastuos de lansare a candidatului la prezidenţiale la numai câţiva paşi de o zonă puternic afectată de inundaţii ar reprezenta un spectacol grotesc, o adevărată sfidare la adresa cetăţenilor. Proverbul românesc care ar caracteriza cel mai bine o astfel de situaţie este ţara arde şi premierul Ponta se piaptănă”, susţine purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, într-un comunicat remis marţi agenţiei MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al PNL precizează că nu îi solicită premierului să nu-şi mai oficializeze candidatura pentru prezidenţiale, ”mai ales că toată lumea ştie că el va fi prezidenţiabilul social-democrat”.

”Îi atrag atenţia să nu trateze cu dispreţ populaţia care are mare nevoie acum de tot sprijinul autorităţilor şi nu de manifestaţii electorale. Fac un apel la Victor Ponta ca măcar în aceste momente dificile să îşi ia în serios rolul de prim-ministru responsabil şi să nu uite că înainte de a fi candidat la prezidenţiale este şeful Guvernului. Partidul Naţional Liberal îi cere cu bună credinţă lui Victor Ponta să-şi amâne lansarea programată în această seară. Dacă am fi urmărit să câştigăm capital politic, l-am fi lăsat să continue cu acest eveniment electoral şi l-am fi criticat ulterior”, mai spune Gorghiu.

La Craiova este programată la ora 18.00 o reuniune a Consiliului Naţional lărgit a PSD în care Victor Ponta urmează să-şi anunţe candidatura la alegerile prezidenţiale din toamnă.

Premierul a participat marţi, la ora 14.00, la Comitetul pentru situaţii de urgenţă organizat la Prefectura Dolj, de unde a plecat în Gorj, cele două judeţe fiind afectate de inundaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici